Jarni: Ne zamjeram sebi, već svojim igračima

"NEMAM što reći." - obratio se nakon maksimirske katastrofe Hajduka trener Robert Jarni. I zaista, teško da je Jarni mogao reći nešto što nismo mogli shvatiti i bez njega. Mogao je, doduše, na sebe preuzeti dio krivnje za sramotnu predstavu, ali to mu nije bilo ni na kraj pameti. Jarni je radije rafalnom paljbom zasuo vlastite igrače koji, ruku na srce, ništa manje nisu ni zaslužili.

"Totalno sam razočaran. Primili smo smiješne golove koji su bili produkti naših pogrešaka. No, ono što me najviše brine je ponašanje mojih igrača. S pristupom i igrom koje smo prikazali jednostavno nismo mogli parirati Dinamu." - kaže Jarni.

"Što sam ja mogao učiniti bez pet-šest standardnih igrača? Od onih koji su započeli utakmicu tražio sam agresivnost, tražio sam da izađu prema gore, da ne držimo Dinamo ispred našeg gola. Oni nisu napravili ništa od toga. Nismo pokazali agresivnost i želju kao u Splitu prošlog vikenda." - pojasnio je trener, dodajući kako mu ne pada na pamet nuditi ostavku u ime morala, jer se, shvatili smo to iz njegovog izlaganja, ne osjeća krivim za Hajdukovu blamažu.

Da sam ja izbornik...

U sasvim suprotnom raspoloženju pred novinarima se pojavio trener Dinama Zvonimir Soldo. Zasjalo je, eto, i Dinamu sunce pod kojim su Soldini igrači odigrali najbolju partiju ovog proljeća.

"Da, bila je to naša najbolja igra. U potpunosti sam zadovoljan jer smo bili ekipa koja je kontrolirala utakmicu i diktirala tempo. Šteta što nismo zabili još koji pogodak jer smo, objektivno, imali strašne šanse." - kazao je Soldo.


Iako bi poljudski uzvrat, sudeći prema viđenom, trebao biti puka formalnost, Soldo je želio istaknuti da će Dinamo u Splitu igrati maksimalno.

"Kada bih rekao da je gotovo, ispalo bi da ne respektiram Hajduk. A respektiram ga, doista." - pristojan je bio Dinamov trener.

Nije se Soldo dao omesti ni kada su uslijedila pitanja o blijedoj igri Nikole Kalinića, odnosno, razduđenom Mariju Mandžukiću.

"Kada budem izbornik hrvatske reprezentacije, onda ću vam reći koga bih radije pozvao." - rekao je Soldo.

D.R.
Foto: L.T.

Pročitajte više