Jarni: Sada idemo u Zagreb pobijediti

NAKON što je Hajduk sa 2:0, golovima Živkovića i Verpakovskisa pobijedio Šibenik, trener Robert Jarni bio je vidno zadvoljan.

Znao je da će to biti teška utakmica, jer Hajduk se ne zna postaviti protiv momčadi koja igra bunker. Srećom po Hajduk, jučer nije bio raspoložen Makarin, pa Šibenik osim Frane Vitaića nije imao osobu koja bi mogla ugroziti hajdukov gol.

"Očekivano teška utakmica, pogotovo u prvom poluvremenu. Teško je bilo pronaći prostor kroz gusto postavljen vezni red Šibenika. Kada je Šibenik uveo drugog napadača bilo je lakše, ostavili su nam više prostora. Maloča i Čop ispunili su očekivanja, zaista sam zadovoljan njihovom igrom. Nakon ovoga mogu samo najavit da sada idemo u Zagreb pobijediti.

Ivica Kalinić, trener Šibenika nije bio zadovoljan izvedbom svojih pulena, pogotovo Makarinom, koji nije bio ni sjena igrača sa Priprema. Makarin je Hajdukovac, vjerojatno mu se bilo teško vratiti na Poljud odakle su ga potjerali.

"Do prvog gola smo bili vrlo dobri. Prvi gol, ali i drugi golovi su koje nijedna ozbiljna momčad ne bi smjela nikada primiti. Makarin je bio usamljen, zaista mu nije bilo lako, ali nije ni on igrao i otvarao prostor na način kako je to radio u pripremnim utakmicama, kada je bio naš najbolji strijelac s osam golova. Ovo je njegova najlošija utakmica otkada je stigao na Poljud.

Mirku Hrgoviću ovo je bila oproštajna utakmica, naime, Hrgović odlazi u Japan, u Kužin Jeff. Iako je nije trebao igrati jer je i prije utakmice potpisao ugovor, Hrgović je želio još jednom nastupiti oprostiti se od publike, makar i pod cijenu da se ozlijedi i propadne mu angažman. Srećom, to se nije dogodilo.

"Najvažnije je da smo pobijedili. Bilo je upitno hoću li igrati jer sam dogovorio odlazak u japanski Jeff United, potpisao sam na 18 mjeseci. Međutim ja sam želio odigrati utakmicu i pomoći momcima. Nisam se bojao ozljede, danas sam išao sto posto." - rekao je Hrgović.

V.B.
Foto:V.G.

Pročitajte više