Jarni se uzda u Nikolu Kalinića

NIJE  trebalo dugo da nestane osmjeh s lica novog Hajdukovog trenera Roberta Jarnija. Premijerna pobjede u Zaprešiću, prva nakon višemjesečnog posta u gostima, treneru je nagovijestila bolje Hajdukove dane. No, onda se sredinom tjedna Hajduku dogodio - Željko Malčić.

"Pogledao sam još jednom snimku utakmice sa Cibalijom i odlučno tvrdim da smo trebali pobijediti. Možda se mnogima činilo da je bod Cibalije zaslužen jer su drugo poluvrijeme puno bolje izgledali od nas, ali što se tiče šansi, mi smo definitivno trebali slaviti. Imali smo puno više izrazitih prilika od njih."

Istaknuo je to trener neposredno prije puta za Osijek, gdje će tražiti iskupljenje i novu gostujuću pobjedu. Povijest kaže da ja Gradski vrt Hajdukovcima možda i najgora stanica za "vađenje", ali trener se iskreno nada pozitivnom ishodu.

Povratak ubojice dječjeg lica

Iako na put ide sa svega 16 igrača i dva juniora Maločom i Jozinovićem, iako ne može računati na kartoniranog Darija Damjanovića, ozlijeđene Andrića, Linića i Makarina, a sigurni za nastup nisu ni Tudor i Cernat, izuzetno ga raduje povratak "ubojice dječjeg lica", Nikole Kalinića.

"Ima nas koliko nas ima. Oni koji istrče bit će zdravi i od njih ću tražiti maksimalan angažman. Gledao sam Osječane dva puta, radi se o mladoj izuzetno kompaktnoj ekipi. Rijeku su sjajno iskontrirali, kod 1:0 imali su veliku šansu da riješe susret. Iz godine u godinu, Hajduku je teško u Gradskom vrtu. Treba dati sto posto i odraditi posao pošteno. Ne bih rekao da postoji rezultatski imperativ, to neću staviti na teret mojim igračima. Od njih zahtijevam samo da odrade taktički dobru utakmicu."

Trener nije htio otkriti što u subotu sprema Osječanima u taktičkom smislu, jer kao što je više puta istaknuo, igrače na prilagođava sustavu igre. I da, "igra nosi tisuću situacija..."

D.R.
Foto: V.G.

Pročitajte više