Javio se napadač na Conora: Ispunio sam obećanje da će platiti za svoje riječi

Screenshot

KHABIB NURMAGOMEDOV u Las Vegasu je u sklopu UFC-a 229 gušenjem s leđa u 4. rundi pobijedio Conora McGregora. Pobjedom je obranio UFC-ovu šampionsku titulu u lakoj kategoriji.

Sjenu na borbu večeri bacio je neviđeni kaos koji je uslijedio nakon meča. Khabib Nurmagomedov izazvao ga je jer je po završetku duela preskočio ogradu oktogona i napao McGregorovog jiu-jitsu trenera Dillona Danisa. Ubrzo je metež postao još veći jer se neredima priključio i Conor McGregor, kojeg je s leđa udario jedan od Khabibovih timskih suradnika.

Na tiskovnoj konferenciji nakon meča Khabib Nurmagomedov svoj ispad bijesa pojasnio je "napadom na svoju religiju i narodnost". 

I drugi najšokantiniji događaj tijekom kaosa nakon meča Mcgregora i Nurmagomedova bio je religijski motiviran. Čovjek u crvenoj majici uletio je u ring i par puta s leđa udario McGregora, koji napadača ničim nije provocirao i koji je upravo izgubio meč. 

Napadač se javio i na društvenim mrežama pohvalio svojim (ne)djelom, koje su fanovi UFC-a osudili kao kukavičko. Ali, usput je objasnio zašto je to napravio. 

Zubaira Tukhugov, ruski UFC borac čečenskog porijekla i prijatelj Nurmagomedova, otkrio je da je provokacija Dillona "The Boss" Danisa, McGregorovog trenera i prijatelja, bila okidač za njegov napad, ali i bitku koja je uslijedila u oktogonu i izvan njega. Suparničkom taboru Danis se obratio s "prljavi Muslimani".

To, kao i McGregorove uvrede na račun vjere suparnika i ljudi iz njegovog tabora, natjeralo je Tukhugova da se zakune kako će mu se osvetiti:

"Obećao sam da će platiti za svoje riječi i to sam napravio, Udario sam ga kao što sam i obećao."

Ispunjenje obećanja koštat će ga i karijere jer je Dana White, predsjednik UFC-a, jasno poručio nakon kaosa: "Svi koji su uskočili i tukli se nakon meča, više nikada se neće ovdje boriti."

 

Pročitajte više