Je li Benzema prekršio post? Salah odbio vodu zbog ramazana, Francuz prao usta

Screenshot: Twitter

MOHAMED SALAH privukao je pažnju potezom nakon što je zamijenjen u derbiju Premiershipa, u kojem je njegov Liverpool poražen 4:1 kod Manchester Cityja. Nakon što je sjeo na klupu, netko od osoblja Liverpoola ponudio mu je bocu vode. Međutim, Egipćanin je vodu odbio jer kao vjernik islamske vjeroispovijesti posti tijekom ramazana. Uzeo je bocu, ali ju je odmah zatim spustio na pod dok su pokraj njega Andy Robertson i Diogo Jota pili.

Tijekom mjeseca ramazana, koji ove godine traje od 22. ožujka do 21. travnja, muslimanima koji poste je zabranjeno jesti i piti od zore pa do zalaska sunca. Kako se ova utakmica igrala u ranom subotnjem terminu, Salah je odbio vodu jer bi tako prekršio post. Salah je jako religiozan te svaki gol proslavlja padanjem na sedždu i klanjanjem Alahu u smjeru Meke, glavnog muslimanskog svetišta.

Dan kasnije, drugi slavni nogometaš muslimanske vjere izazvao je kontroverze postupkom nakon što je zamijenjen, također u terminu rano igrane utakmice. Karim Benzema je u samo sedam minuta prvog poluvremena postigao tri gola za pobjedu Real Madrida nad imenjakom iz Valladolida (6:0), a u 65. minuti je zamijenjen. Benzema, koji također uvijek ističe predanost islamu, tada je premda je još uvijek bio dan, za razliku od Salaha primio bocu vode.

Nije doduše ispio njen sadržaj, nego je njime isprao usta i ispljunuo ga. To je na društvenim mrežama pokrenulo polemiku je li tako narušio post. Neki tvrde da jest jer je, premda je ispljunuo vodu, uzimanjem u usta definitivno konzumirao barem njen manji dio, dok drugi tvrde da nije jer je vodu uzeo samo s namjerom da ispere usta, a ne da je pije. 

Pročitajte više