Je li Fabrizio Romano otkrio veliki preokret u priči o Gvardiolu?

Foto: EPA

NAJPOZNATIJI svjetski novinarski stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio je najnovije vijesti vezane za Joška Gvardiola i njegov potencijalni odlazak iz RB Leipziga na ljeto. Otkako je stigao u Njemačku piše se o njegovom odlasku iz nje, a priča je u posljednjih pola godine dobila dosad najozbiljnije konture.

"Jako je bitno reći da Chelsea ostaje zainteresiran za Gvardiola. Chelsea je u siječnju pokušao dovesti Gvardiola, ali tada je to bilo gotovo nemoguće. Tu je i Liverpool, koji je zainteresiran, ali moram jasno naglasiti da je u utrci i Manchester City. Ondje ga obožavaju svi, uključujući i Pepa Guardiolu", rekao je Romano pa dodao:

"Moram u ovom trenutku naglasiti da je apsolutno sve otvoreno kad su ta tri kluba u pitanju, ali isto tako je jako dobro poznato da nikad nije lako dogovoriti neki transfer s Leipzigom. Gvardiolov transfer će biti bomba ljetnog prijelaznog roka."

Već mu je dva puta propao transfer u Englesku

Zanimljivo je da Romano u svom obraćanju, a ni u posljednjih nekoliko vezanih za Gvardiola, nije spomenuo Real Madrid. Ranijih mjeseci se puno pisalo o tome da je Real zainteresiran, neki španjolski mediji su čak pisali da je madridski klub prvi favorit za to da zaključi taj posao, ali u posljednje vrijeme se čini da je Real ispao iz tih kombinacija.

Nedavno je i sam Gvardiol komentirao glasine o interesu iz Premier lige. "Dva puta mi je propao transfer u Englesku, prvo iz Dinama u Leeds, a onda prošlog ljeta iz Leipziga u Chelsea, ali treći put će mi uspjeti. Da, želim igrati u Premier ligi", otkrio je najtraženiji branič Timesu i tako rastužio navijače Reala.

City je jako zainteresiran

Posljednja velika vijest o Gvardiolu bila je ona koju je objavio francuski Footmercato, a vezana je za City. U njoj se navode vrlo slične stvari koje je i sam Romano naveo u svom posljednjem obraćanju.

Footmercato je objavio da je Joško Gvardiol, 21-godišnji hrvatski stoper, jedini igrač kojeg Guardiola želi kao novo ime u obrani svoje momčadi. Nitko drugi ga ni najmanje ne zanima. Ne samo da želi Gvardiola nego je spreman napraviti mjesta u rosteru da bi ga doveo.

Spominje se ogromna odšteta

Španjolski stručnjak otpisao je francuskog stopera Aymerica Laportea, 28-godišnjeg nogometaša kojeg je 2018. doveo iz Athletic Bilbaa za 65 milijuna eura. Laporte se, prvenstveno zbog problema s ozljedama, nikad nije uspio do kraja nametnuti.

Kako navodi Footmercato, Guardiola je odlučio da više neće čekati Laportea i da kreće po Gvardiola. Isti medij piše da je City pokušao dovesti Gvardiola već ove zime i ostaviti ga na posudbi u RB Leipzigu do kraja sezone, ali nije uspio postići dogovor s njemačkim klubom.

U svakom slučaju, jasno je da će Gvardiol u trenutku tog transfera postati najskuplji stoper u povijesti nogometa jer će odšteta iznositi 100 ili više milijuna eura. Footmercato navodi da je City ljetos nudio 110 milijuna eura i bonuse, a odšteta sada može biti samo veća.

Pročitajte više