transferi

Je li Hajduk ponudio milijun eura kultnom španjolskom klubu za veznjaka?

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

ABDALLAHI MAHMOUD (22), veznjak koji može biti i stoper, jako je dobro odigrao prošlu sezonu za Istru na posudbi iz Alavesa. U SuperSport HNL-u je u 23 nastupa postigao tri i namjestio dva gola. U Hrvatskoj je igrao tako da mu je u samo jednoj sezoni vrijednost prema Transfermarktu dvostruko narasla, s 400 na 800 tisuća eura, a pozvan je i na Afrički kup nacija. Na prvenstvu kontinenta odigrao je jednu od 21 utakmice za reprezentaciju Mauritanije. 

Završetkom sezone Mahmoud se vratio u Alaves, a tamošnji mediji pišu da se Hajduka, jednog od klubova kojima je zabio tijekom jedne sezone u Hrvatskoj, dojmio toliko da su Splićani za njega ponudili milijun eura. Baskijski novinari dodaju da je Alaves odbio tu ponudu za igrača koji ima ugovor do 2025. i koji je za njega u La Ligi igrao protiv Barcelone, Reala i Atletica. 

Međutim, doznajemo da nije istina da je Hajduk ponudio milijun eura za Mahmouda, nego da je taj igrač ponuđen Hajduku. Ako ostane u Alavesu, Mauritanac će ove sezone igrati u drugoj ligi, zato što je njegov klub ispao iz Primere. 

Pročitajte više