Je li kapetan Boce izazvao kaos ovom provokacijom iz busa?

Screenshot

NEZAPAMĆENI NEREDI, čak i za divlje standarde Superclasica, najvećeg i najluđeg derbija na svijetu, uzrokovali su nekoliko odgoda uzvratne utakmice finala Cope Libertadoresa, u kojoj je River Plate jučer trebao ugostiti Boca Juniors.

Ulice Buenos Airesa pretvorile su se u bojno polje kada je pogreškom policije autobus s igračima Boce usmjeren među mnoštvo navijača Rivera, koji su ga zasuli kamenjem i suzavcem. Nekoliko nogometaša Boce pritom je bilo ozlijeđeno, a kada su snage reda odgovorile napadačima, počeo je kaos. 

Međutim, pojavila se nova snimka koja pokazuje da igrači Boce u svom autobusu nisu samo pjevali i skakali na putu do suparničkog stadiona Monumentala nego su i provocirali tisuće navijača Rivera oko autobusa. 

A to je radio kapetan Boce Fernando Gago, bivši igrač Reala, Rome, Valencije i reprezentacije Argentine. Snimka jasno pokazuje da Gago s kata klupskog autobusa navijačima najvećeg rivala pokazuje srednji prst. 

Naravno, to ne smije biti opravdanje za ono što su zatim učinili navijači Rivera, ali potez nogometaša Boce, i to kapetana i iskusnog (32) internacionalca, za svaku je osudu.

 

 

Pročitajte više