LIGE PETICE

Kovač će uskoro dobiti otkaz? Čelnik Wolfsburga: Jako sam cijenio Niku...

Foto: EPA

VEĆ TJEDNIMA se u njemačkim medijima piše o tome da je Niko Kovač na korak do otkaza. U prvih sedam kola njegov Wolfsburg osvojio je samo 5 bodova, što je neuspjeh koji je nadmašio samo Bochum, koji ima jedan bod i drži zadnje mjesto ljestvice. U Bochumu su već promijenili trenera, a već dugo se najavljuje da bi uskoro isto mogao napraviti i Wolfsburg. 

Ipak, ako je suditi po najnovijem istupu Franka Wittera, predsjednika Nadzornog odbora Wolfsburga, Kovačeva pozicija mogla bi biti sigurnija nego što se na prvu čini. Naravno, treba uzeti u obzir i da u nogometu postoji nepisano pravilo da se trener čija je momčad u krizi za svoj posao posebno mora zabrinuti kad mu klub da podršku.

"Kovač? Ušao sam u posao s njim u trenutku kad sam ga jako cijenio. Došao je i prihvatio kompliciran zadatak. Nema sumnje da je Niko pravi trener. Strastven je prema svom poslu i potpuno je unutra od prvog dana. Točno je da sad imamo krizu u bodovnom smislu, ali ja vjerujem da se iz nje možemo izvući", rekao je Witter pa dodao:

"Neću davati nikakve rokove u kojima se moramo izvući. Bitno je da vratimo samopouzdanje i počnemo djelovati kao jedno. Nedostaje nam stabilnosti, ali imamo igrače koji je mogu donijeti i na tome moramo aktivno raditi."

Pročitajte više