DINAMO U LIGI PRVAKA

Je li ovo Dinamova šansa protiv Cityja?

Foto: Gulliver / Getty Images

PREMDA je pretenciozno isticanje ikakvih Dinamovih šansi za dobar rezultat u Ligi prvaka protiv najbolje momčadi Premier League, koju vodi najbolji trener na svijetu i koja ima dvije kvalitetne ekipe, ovo je svakako vrijedno spomena. 

Dinamo Ligu prvaka otvara domaćom utakmicom protiv Atalante 18. rujna u 21 sat. Prvog dana listopada hrvatski prvak gostuje u Manchesteru, a zatim 22. listopada i 6. studenog igra protiv Šahtara. Prvo kao gost u Harkivu, a zatim kao domaćin na Maksimiru. U petom kolu 26. studenog Dinamo gostuje u Milanu, gdje će Atalanta na San Siru igrati domaće utakmice u Ligi prvaka. 

I tako dolazimo do teme ovog teksta. Posljednje utakmice u skupini LP-a koju hrvatski prvak kao domaćin protiv Cityja igra 11. prosinca. Šansa da Dinamo uzme bodove Cityju iznimno je mala, ali nazire se u posljednjem kolu skupine na Maksimiru ako City ranije osigura prolazak, što se svakako očekuje. 

Dinamova prilika mogla bi, osim navedenog, biti što Cityju utakmica s hrvatskim prvakom dolazi između dva velika derbija Premier League. Mančesterski derbi protiv Uniteda igra 7. prosinca pa četiri dana kasnije gostuje kod Dinama, a tri dana nakon Maksimira igra kod Arsenala. 

Trener Cityja uvijek ističe da mu je Premier League najvažnije natjecanje, a nema nikakve sumnje da će ga, posebno što se tiče spomenutih utakmica, pretpostaviti završnici skupine Lige prvaka do koje se očekuje da već osigura prolazak u nokaut-fazu LP-a.

Guardiola bi onda kod Dinama mogao izvesti kombiniranu ili rezervnu momčad. Ali teško da se dinamovcima olakotnom okolnošću može smatrati što bi igrali protiv Brava, Otamendija, Walkera, Mendyja, Fernandinha, Fodena, Mahreza, Gabriela Jesusa..., iza kojih su deseci utakmica s najtežim protivnicima.

Pročitajte više