LIGE PETICE

Promašaj godine. Nevjerojatna snimka je viralna

ASTER VRANCKX, mladi (17) igrač Mechelena, na utakmici petog kola belgijskog prvenstva protiv Oostendea postao je globalni hit. Problem je što nitko ne želi postati viralan zbog razloga kojeg se to dogodilo njemu.

Svjetski mediji ono što je on izveo nazivaju "najgorim promašajem svih vremena".

U 67. minuti, pri rezultatu 0:0, nakon niza komičnih grešaka obrane i golmana Oostendea te udarca suigrača iz Mechelena, lopta se od prečke odbija na nogu Vrancxu, koji je na jedva metar od praznog gola. Potpuno je sam, prvi suparnički igrač je par metara dalje. 

Čini se da U-19 reprezentativac Belgije nikako ne može ne zabiti. Međutim, umjesto da samo pruži nogu ili opali loptu, on staje na nju, nakon čega mu se izmigoljila ispod noge, zbog čega se i Vranckx i lopta zabijaju u stativu. 

Tada dotrčava branič Oostendea kako bi spriječio Vranckxa da drugi put pokuša ne promašiti nepromašivo. Vranckx se na to očajnički baca nogama na loptu kako bi je bilo kako prebacio preko gol-crte, ali ne uspijeva i očajan pada na teren.

Ionako težak promašaj igrača Mechelena postao je još teži u petoj minuti sudačke nadoknade, jer tada Oostende zabija jedini gol na utakmici za pobjedu. 

Vranckx je inače sjajan veznjak. Usprkos mladosti još prošle sezone zaigrao je za prvu momčad Mechelena, a ove sezone je nezamjenjiv i već je postigao jedan prvenstveni gol. 

Pročitajte više