KORONAVIRUS U SPORTU

Jedan igrač hrvatske vaterpolske reprezentacije ima koronavirus

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

KORONAVIRUS pojavio se u hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, potvrdio je Hrvatski vaterpolski savez. Ante Vukičević jedini je za sada pozitivan na koronavirus. 

Ostali nalazi će se saznati u sljedeća 24 sata, a reprezentacija je u međuvremenu raspuštena i u dogovoru s Krunoslavom Capakom, ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, igračima i stručnom stožeru preporučena određena mjera izolacije, iako nisu bili u bliskom kontaktu s osobom koja je dobila pozitivan nalaz, a koja nije dio delegacije HVS-a.

Igrači nisu bili na rođendanskoj proslavi

Pojavili su se neki navodi kako je koronavirus u reprezentaciju ušao nakon rođendana zagrebačkog odvjetnika Pere Lozice na Korčuli. Ipak, prema našim saznanjima, te tvrdnje nisu istinite, a isto je negirao izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak.

"Istina je da imamo jednog igrača s pozitivnim nalazom, ali igrači naše vaterpolske reprezentacije nisu bili, a niti su to mogli, ni na kakvoj rođendanskoj proslavi 6. kolovoza na Korčuli iz jednostavnog razloga što se reprezentacija okupila tri dana kasnije, tek 9. kolovoza uvečer. 

Istina je i da smo u sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza, odigrali jednu revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama, te smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije iskazivao nikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su bile u kontaktu s nama bile pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli. Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam s obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije", rekao je Tucak, a njegove izjave prenosi HVS.

Pročitajte više