dinamo

Jedan od najdugovječnijih igrača Dinama završio transfer u Serie A

Foto: Pixsell

PETAR STOJANOVIĆ nakon pet i pol godina odlazi iz Dinama.

Hrvatski prvak je danas na službenim stranicama objavio da Slovenac karijeru nastavlja u Empoliju koji će od ove sezone igrati u Serie A. Stojanović je na Maksimir došao 2016. godine iz Maribora za dva milijuna eura, a za Dinamo je odigrao 187 utakmica i zabio dva gola.

"Munjevita asistencija Marinu Leovcu za otvaranje kanonade protiv Atalante, dodavanje Daniju Olmu za zaokruženu četvorku protiv Fenerbahçea, siloviti ubačaj i asistencija“za slovačkoga braniča koji je skrenuo loptu u vlastitu mrežu za vodstvo plavih s 2:0 i verificiranje povijesnoga Dinamova europskog proljeća, gol nakon spektakularne akcije u svojedobnoj petardi na Rujevici... I četvrto mjesto na povijesnoj ljestvici po broju nastupa u Dinamovim europskim utakmicama. 

To su tek neke sekvence iz bogatog maksimirskog opusa Petra Stojanovića koji će nakon pet i pol godina u Dinamu karijeru nastaviti u Italiji. Branič plavih seli na posudbu u Empoli, povratnika u talijansku Serie A.

Dragi Petre, hvala ti na lijepih pet i pol godina. Sretno u nastavku karijere!" stoji, između ostalog, u Dinamovom službenom priopćenju.

Stojanović u Empoli odlazi na jednogodišnju posudbu, a kako doznajemo, talijanski klub ima opciju otkupa njegova ugovora za 1.7 milijuna eura sljedećeg ljeta.

Pročitajte više