UFC

Jedan od najvećih boraca u povijesti ponovno želi meč protiv Miočića

Foto: Getty Images / Guliver Images

ALISTAIR OVEREEM i dalje vjeruje da može uzeti UFC naslov teške kategorije, unatoč nekonstantnim rezultatima zadnjih nekoliko godina.

Overeem je jedan od najvećih MMA boraca u povijesti koji je osvojio svaku titulu u svakoj organizaciji u kojoj se borio, osim u UFC-u.

Prije četiri godine bio je najbliže tome u meču protiv Stipe Miočića koji je i tada bio prvak. Nizozemac ga je srušio na početku borbe, no Stipe se brzo oporavio i na kraju pobijedio nokautom.

"Mogu pobijediti Stipu"

"Sve sam osvojio, osim UFC pojasa. Ako ćemo biti iskreni, vrijeme mi istječe. Mislim da mogu pobijediti likove u ovoj diviziji, mogu pobijediti Stipu, dokazao sam to prije četiri godine kada sam ga skoro pobijedio. Ako dobijem novu priliku, pobijedit ću ga", rekao je Overeem u najavi njegove sljedeće borbe protiv 29-godišnjeg Brazilca Augusto Sakaija od kojeg se očekuju velike stvari u budućnosti.

"Zato je važno pobijediti i približiti se pojasu. Bolji sam od Sakija, iskusniji. Moram ga kazniti i iskoristiti prilike koje će mi se pružiti."

Prema svemu sudeći, Overeem će još neko vrijeme morati pričekati za novi obračun sa Stipom Miočićem. Amerikanac hrvatskog podrijetla vjerojatno će braniti titulu protiv Francisa Ngannoua nekad na kraju ove ili početku sljedeće godine, a nakon njega u sjeni čeka jedan od najvećih boraca svih vremena, novi član teškaške divizije, Jon Jones.

Pročitajte više