JEDINI DINAMOVAC KOJEM RASTE CIJENA Krenuo lov na Benkovića, Celtic sprema deset milijuna eura

Foto: Pixsell 

SKAUTI iz Europe vise oko Maksimira zbog Filipa Benkovića. 20-godišnji Zagrepčanin trenutno je najatraktivniji proizvod u izlogu Dinama i jedini kojem raste cijena na tržištu. Njegov razvoj, osim skauta, prate i mediji. Jučer su Englezi objavili da se na popisu zainteresiranih nalazi i Manchester United.

Najuporniji je Celtic. The Scottish Sun u današnjem izdanju piše da trener prvaka Škotske Brendan Rodgers ne odustaje od Dinamovog stopera. 

Rodgers je u velikim problemima s obrambenom linijom. Zbog ozljedama na raspolaganju nema nekoliko bitnih igrača, poput Joze Šimunovića i Erika Sviatchenka.

Trenutno stanje u omladinskoj školi Celtica ne obećava i to je jedan od razloga zbog kojih su zapeli za Benkovića. Među mladim igračima Celtica ne nazire se neki vrhunski talent koji bi u budućnosti trebao biti važna karika obrane.

Brendan Rodgers nedavno je izjavio kako neće biti problem izdvojiti i do deset milijuna eura za pravo pojačanje. Dinamo će vjerojatno tražiti i više. Prema transfermarktu, Benkovićeva cijena na tržištu je osam milijuna eura.

Ćorić pada, Benković raste 

Isti portal objavio je nedavno updejtanu ljestvicu vrijednosti igrača HNL-a. Jedini igrač Dinama kojem je porasla tržišna vrijednost ove sezone je upravo Benković. Cijena mu je skočila za 14,3 posto i sad vrijedi osam milijuna eura, čime je postao drugi najskuplji igrač lige, odmah iza suigrača Ante Ćorića kojem je cijena s deset milijuna eura pala na 8,5 milijuna.

Benković je u protekle dvije sezone skupio devet nastupa u Europi, a ove sezone za Dinamo je u prvenstvu zabio dva pogotka, a posljednji Hajduku u žestokom derbiju. Gol glavom bio je krasan, iako postignut iz nedopuštene pozicije koju suci nisu evidentirali. 

Pročitajte više