NBA zvijezda želi zaigrati u NFL-u: Hoću biti prvi koji je to napravio

Foto: Profimedia

ANTHONY EDWARDS (22) prometnuo se u glavnu zvijezdu Minnesota Timberwolvesa. Mladi bek šuter koji je 2020. bio prvi izbor NBA drafta ove sezone u 14 utakmica prosječno zabija 26.1 poen uz 5.9 skokova i 5.1 asistenciju po utakmici. Bez sumnje se radi o igraču koji bi mogao biti jedna od najvećih zvijezda u NBA-u dugi niz godina, no čini se da on ima nešto drugačije planove.

Edwards je i talentiran igrač američkog nogometa, a uz to je i vrlo atletičan pa je istaknuo da mu je želja postati prvi čovjek koji je zaigrao i u NBA-u i u NFL-u. "Mislim da bih mogao biti prvi koji je to napravio. Hoću li pokušati? Hoću, ali prvo moram obaviti posao u NBA-u. Cijela organizacija u Minnesoti želi osvojiti naslov. Nakon toga ćemo nešto iskombinirati", rekao je Edwards gostujući u emisiji Open Thoughts.

Čeka ga veliko produljenje ugovora

Edwards na kraju ove sezone može potpisati veliko produljenje ugovora s Minnesotom po kojem bi u pet godina zaradio oko 206 milijuna dolara. Taj iznos može se povećati i do 250 milijuna ako ove sezone bude izabran u jednu od tri najbolje petorke lige.

Takvim ugovorom bilo bi mu zabranjeno ozbiljno se baviti i drugim sportovima, ali kako i sam Edwards kaže, prije promjene sporta ionako prvo želi postati NBA prvak s Timberwolvesima, koji su s omjerom 11:3 trenutno prvoplasirana momčad Zapadne konferencije.

Pročitajte više