JEDRENJE: VETERANI VOLVO OCEAN RACE-A U HRVATSKOJ

Dvoje svjetski poznatih jedriličara Lisa i Neil McDonald, potvrdili su svoje sudjelovanje u Alpe Adria Sailing Touru, najvećoj jedriličarskoj utrci ove godine u Hrvatskoj koja će startati 1. svibnja u Veneciji, a završiti u Dubrovniku 23. svibnja. L

Supružnici Lisa i Neil McDonald sudjelovali su na nesretnoj regati ?Sydney ? Hobart? 1998., koja je odnijela šest ljudskih života, a kao i na regati oko svijeta Volvo Ocean Race 2002-2003 (bivši Withbread Round the World) i to kao kormilari posada. Lisa je bila kormilar jedine ženske posade "Amer Sport Too?, dok je Neil bio kormilar broda "Assa Abloy?, koji je osvojio drugo mjesto. Lisa i Neil trenutno rade na zajedničkom projektu za sudjelovanje u regati Volvo Ocean Race 2005-2006, ali ne kriju zadovoljstvo što će sudjelovati na Alpe Adria Sailing Touru i upoznati Hrvatsku zbog posebne rute koja objedinjuje veličanstvene gradove uzduž Jadranske obale.

Lisa i Neil McDonald natjecat će se kao kormilar i taktičar posade VIPneta,jednog od dva glavna sponzora Alpe Adria Sailing Tour 2004., na kojej će kao prva zvijezda nastupiti najbolji kormilar današnice i višestruki osvajač Americas Cupa Russell Coutts.

Natjecanje će okupiti dvanaest posada koje će se tijekom 23 dana natjecanja boriti za naslov pobjednika, a svi će jedriti na istim jedrilicama tipa ?Solaris 36OD? brodogradilišta Se.Ri.Gi iz Aquilee. Ukupno sedamnaest etapa kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku dotaknut će jedanaest turističkih destinacija - Veneciju, Trst, Kopar, Poreč, Ravenu, Rimini, Civitanova Marche, Šibenik, Split, Makarsku i Dubrovnik.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više