Jedvaj promijenio iskaz nakon sastanka sa Štimcem?

NOVINARI Večernjeg lista neslužbeno su saznali kako se Štimac prije jučerašnjeg saslušanja sastao sa Feljanom, Jedvajem, Novakom i Novoselom, a nakon toga je Jedvaj rekao kako ga Štimac nije udario.

Zanimljivo je da je sat vremena prije saslušanja član Izvršnog odbora HNS-a i direktor Varteksa Nevenko Herjavec novinarima nudio okladu da će Jedvaj poreći pljusku, pišu Sportske novosti.

Čini se kako će Štimac proći nekažnjen zbog pljuske sucu Jedvaju u utakmici Rijeka – Hajduk, jer je Jedvaj to porekao, a ostali suci "nisu baš dobro vidjeli što se dogodilo".

Tako je, pišu Sportske novosti, Feljan već skoro bio u svlačionici pa nije ništa vidio, Novak je malo zaostao pa niti on nije ništa vidio, a Novosel je vidio "nešto, ali ne dovoljno detaljno da bi nešto tvrdio".

Igor Štimac u prostorijama HNS-a izvrijeđao je novinare nazvavši ih smradovima, a komisiji je rekao da Jedvaj ne bi nastavio utakmicu da ga je zaista udario.

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza zbog mijenjanja iskaza nije donijela odluku o konačnoj kazni Štimcu, pa će tako do daljnjega vrijediti mjesečna suspenzija zbog sumnje da je na poluvremenu utakmice Rijeka-Hajduk, koja je odigrana 10. travnja, fizički napao pomoćnog suca Jedvaja.

Iskaze o događaju još moraju dati predstavnici NK Rijeke, voditelj osiguranja na utakmici i redari koji su u tunelu bili nazočni prilikom tog događaja.

Predsjednik Komisije Ante Tomaš izjavio je kako Komisija nije donijela odluku zbog kontradiktornosti u izjavama nekih sudionika incidenta i onoga što je zapisano u zapisniku, prenosi Večernji, dodajući kako su optužbe u zapisniku puno teže. Odluka o slučaju trebala bi biti donesena u ponedjeljak.

Pročitajte više