Jelavić i Schildenfeld zabili u pobjedama na gostovanjima

DVA su hrvatska nogometaša, Nikica Jelavić i Gordon Schildenfeld, bila strijelci u pobjedama svojih klubova, bečkog Rapida i Sturma iz Graza, u susretima 27. kola austrijske Bundeslige.

Rapid je kao gost pobijedio Austriju Kärnten 4:2. Jelavić je u 82. minuti potvrdio pobjedu gostiju zabivši posljednji gol na utakmici. Bio je to njegov 12 pogodak ove sezone u 24. nastupu. Na petom je mjestu ljestvice strijelaca austrijskog prvenstva.

I Schildenfeldov je Sturm iz Graza slavio na gostovanju kod Kapfenberga 3:0. Šibenski je 25-godišnji stoper zabio prvi gol na utakmici u 25. minuti pospremivši neometan na petercu glavom u gol jednu "ničiju" loptu. U žaru slavlja Schildenfeld je zaradio žuti karton.

Iako standardno igra ove sezone (ovo mu je bio 26. nastup), zabio je premijerni pogodak u dresu kluba kojem se ljetos priključio na posudbu iz Beşiktaşa.

Najuvjerljivija je bila vodeća momčad prvenstva, RV Salzburg, koja je na gostovanju pobijedila Mattersburg 6:1. Roman Wallner zabio je svoj 18. prvenstveni pogodak ove sezone (najbolji je strijelac lige), a Marc Janko 14.

Austrijska Bundesliga, 27. kolo:

Austria K. - Rapid 2:4

Austria Beč – Magna WN 1:0

Kapfenberg – Sturm 0:3

Mattersburg – RB Salzburg 1:6

Redoslijed: 1. RB Salzburg 59, 2. Rapid Beč 53, 3. Austria Beč 50, 4. Sturm Graz 47...

Pročitajte više