Jelavić: Volim Rangerse i nikamo mi se ne žuri

DIREKTOR Glasgow Rangersa i dalje može neometano slaviti novi naslov prvaka nakon što je dobio potvrdu dvojica napadača Nikice Jelavića i El Hadji Dioufa da žele ostati na Ibroxu.

> Video: Sjajnim pogotkom Jelavić zaključio sezonu prvaka Škotske!

> Smith: Ne bi bilo najpametnije prodati Jelavića, našeg najboljeg igrača

> Papac produljio s Rangersima: "Važno je da nam Nikica ostane"

Jelavić je u naslov prvaka "ugradio" svojih 19 golova u 24 utakmice iako je tijekom sezone imao problema s ozljedama. Odlična forma i atraktivni pogoci privukli su pozornost velikih europskih klubova kao Manchester Uniteda. "Vragovi" su, pišu britanski mediji, planirali ponuditi 13 milijuna funti, ali hrvatski je reprezentativac poručio kako mu se ne ide u novi klub.

"Iskreno, nisam razmišljao o odlasku jer volim Rangerse. Priče o mom odlasku napuhali su ljudi koji se previše uzbuđuju oko ničega. Ovdje u Rangersima smo se šalili kako odlazim u United, ali mislim da se ne trebam žuriti", rekao je Jelavić za škotski Daily record.

Rangersi su sa 5:1 razbili Kilmarnock potvrdivši osvajanje prvenstva. Jelavić je zabio gol i dva puta asistirao trostrukom strijelcu Laffertyju.

"Nije bilo motivacijskog govora trenera, štoviše, bio je tiši nego obično. Znali smo da smo puno jači od protivnika i htjeli smo to dokazati na terenu. Kad sam pogledao na semafor, bilo je 3:0 za nas u šest i pol minuta igre. Nisam mogao vjerovati. Walteru Smithu bila je to zadnja utakmica na klupi Rangersa, njegov 21. trofej i sretan sam zbog njega", rekao je Jela.

"Proslava naslova bila je nezaboravna. Ni sam ne znam koliko sam poziva i poruka dobio nakon te pobjede. Na stadionu smo slavili s navijačima do jutra", dodao je hrvatski napadač.

El Hadji Diouf na Ibroxu je na posudbi iz Boltona i izrazio je želju za trajnim ostankom u momčadi prvaka koji ispred Senegalca na popisu želja imaju još nekoliko igrača.

"Razgovaram s vodstvom kluba o tome što će se dogoditi nakon ove sezone. Mogu samo reći da je ovaj klub čaroban, stvarno nevjerojatno. Navijači su odlični, a osvojio sam i dva trofeja. Zbog toga sam i došao ovdje. Vrijeme provedeno ovdje mi je jedno od najljepših u karijeri", rekao je Diouf koji dres Rangersa nosi tek četiri mjeseca.

Pročitajte više