Jelena Janković prošla u četvrtzavršnicu, sve bliže srpsko polufinale

JELENA JANKOVIĆ dobila je težak meč protiv Agniezske Radwanski 6:2, 7:6, i pod jakim pritiscima i fizičkom boli uspjela izboriti polufinale Roland Garrosa.

Sve je bliže srpsko polufinale u ženskom turniru. Za razliku od Ane Ivanović, težim putem ide Jelena Janković. U današnjem meču sa Agniezskom Radwanski je od gotovo izgubljenog drugog seta došla do pobjede.

"Desna ruka me boljela ali sam iščupala meč"
 
Nakon uvjerljivog prvog seta i 6:2 te vodstva od 5:1 u drugom, srpska tenisačica odjednom je stala i dozvolila poljskoj tenisačici niz od pet gemova. U tim trenucima izgledalo je da srpskoj tenisačici meč izmiče kontroli. Bila je fizičkim i psihičkim problemima:

"Da, bila sam u psihičkim problemima, uz to početkom drugog seta desna ruka me je počela sve više boljeti pa sam zatražila pomoć fizioterapeuta. Najvažnije je da sam nekako iščupala meč", rekla je Jelena Janković za Index.

U zadnji je čas je Jelena zaustavila eroziju, uhvativši se za tie break. U trinaestoj igri borbenošću i kvalitetom je ipak pokazala zbog čega je treća igračica svijeta.

"Nadam se da ću se oporaviti i boriti se za titulu te prvo mjesto na svijetu"

Na putu do polufinala pred njom ce stajati neugodna i uporna 19- godišnja Španjolka Carla Suarez Navaro koja je lako u dva seta eliminirala Talijanku Flaviu Pennettu (pobjednicu nad Venus illiams) 6:3, 6:2. Usprkos izmorenosti Janković se nada odlasku u finale:

"Nadam se da ću se oporaviti za nastavak gdje su u igri i titula i pozicija broj jedan u svijetu. Jedno dolazi s drugim, ali ima mečeva još prije toga, a najvažnije je da me zdravlje posluži i onda će sve biti u redu", kazala je za kraj srpska tenisačica.

Foto: AFP

Pročitajte više