DOČEK OLIMPIJACA

Jelić: Osjetili smo vašu podršku, drago mi je da nisam odustala

HRVATSKA olimpijska taekwondo reprezentacija vratila se u domovinu nakon uspješno odrađenog turnira u Tokiju, gdje su osvojene zlatna i brončana medalja.

Među putnicima koji su oko 8:30 stigli u zagrebačku zlatnu luku bili su i prvi hrvatski osvajači medalja u taekwondou, zlatna Matea Jelić i brončani Toni Kanaet. Uz njih su ondje bili i Kristina Tomić i Ivan Šapina te treneri reprezentacije Toni Tomas, Veljko Laura i Ivan Mesarov.

Osvajači medalja i njihovi treneri dobili su prigodne poklone i još jednom prokomentirali napravljeno.

''Prvo zahvala svima na podršci, kao da smo osjetili vašu potporu. Drago mi je da nisam odustala, vidim koliko ovo znači. Ja sam vidjela primjer u Luciji i Ani Zaninović, nadam se da će djeca vidjeti i primjer u meni i ići po svoje snove'', rekla je olimpijska pobjednica Matea Jelić:

Brončani Toni Kanaet je dodao:

''Hvala svima na podršci. Sretni smo, uspjeli smo promovirati taekwondo u Hrvatskoj, nadam se da će se mnogi sad upisati na ovaj sport.''

Toni Tomas kroz treninge je stvorio mnoge prvake. Obratio se javnosti:

''Hvala svima koji su došli i koji su nas podržavali cijelo vrijeme. Bilo je težih i lakših situacija, oni koji su bili protiv nas bili su nam motivacija. S nama taekwondo nije počeo i s nama neće završiti. Uspjeli smo, mogli smo više i bolje, ali zadovoljni smo. Drugi smo u poretku, odmah nakon Rusije, a ona, kao i mnoge ostale zemlje, izdvaja puno više od nas.'' 

 

Pročitajte više