Jeličić: Idiot je idiot, a najgore je to što radi Hajduk

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

NEKADAŠNJI hrvatski nogometaš, a danas tv-komentator Joško Jeličić prokomentirao je subotnji derbi Hajduka i Rijeke na Poljudu i navijačke nerede na tribinama.

I u emisiji Stadion je huliganski upad mladog navijača s palicom na teren dobio je više pozornosti nego sama utakmica koja je završila 1:1.

"Idiotizam je ukorijenjen u svakom društvu i treba ga osuditi. Nevjerojatno je da čovjek gotovo dvije minute hoda s palicom i nitko ga ne zaustavlja. Idiot je idiot. Nevjerojatno je da većina odobrava hukanje, i rasizam. Najgore od svega je što Hajduk i njegov nazdorni odbor, koji prvi trebaju osuditi ovakvo ponašanje, to dovode u uzročno posljedičnu vezu sa stanjem u hrvatskom nogometu, zaključio je Jeličić.

Beusan: Hajduku će najvjerojatnije isprazniti tribine

Sudački stručnjak Mateo Beusan osvrnuo se na drugu stranu priče i pitanje je li utakmica trebala biti prekinuta nakon što je navijač s palicom potrčao za sucem Zebecom.

"Zadaća suca je dovesti utakmicu do kraja. Čak i da ga udare ili pogode, on će je nastaviti ako misli da može. Nekad su se odmah prekidale utakmice, ali to više nije tako. Cilj je završiti utakmicu. Zebec je to pametno napravio. Sve je sada na disciplinskom sucu koji nema puno prostora. Najvjerojatnije će biti pražnjenje dijela stadiona ili dvije-tri utakmice bez navijača", rekao je Beusan.

Policija je za propuste okrivila Hajduk kao organizatora i splitskom klubu prijeti 250 000 kuna kazne, a s druge strane Splićane čeka i HNS-ova novčana kazna te moguće zatvaranje stadiona. 

 

 

Pročitajte više