Jeličić: Znam da u HNS-u fali intelekta, ali trošiti 48 milijuna kuna na intelektualne usluge je ipak previše

Foto: Screenshot

HRVATSKA je u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija u Pireju odigrala 0:0 protiv Grčke i nakon pobjede 4:1 u Maksimiru u prvom susretu izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Bile su ovo pete dodatne kvalifikacije koje je Hrvatska igrala od osamostaljenja i peti prolazak na veliko natjecanje.

"To je sad već ozbiljan uzorak. To je stvar karaktera i klase da se pod ovakvim pritiskom rješavaju stvari. E, sad, druga je stvar zašto je potrošeno pet godina ove generacije koja je imala velike mogućnosti da se ostvari i kroz reprezentativne rezultate.", rekao je nakon utakmice Joško Jeličić.

I on se složio da bi Zlatko Dalić morao ostati izbornik, što je otvoreno zatražio i Luka Modrić nakon utakmice u Pireju.

"Ne znam jesu li ljudi iz saveza to čuli ili gledalo, ali mislim da je bespredmetno razgovarati o Dalićevoj poziciji. Ako to kaže glavni igrač ove reprezentacije, koji je sigurno govorio u ime svih igrača, onda ne vidim mogućnost da se dogodi nešto drugo. Iako, nikad ne znaš što će ovi naši u savez napraviti... Ova reprezentacija dosad nije bila momčad, a sad može biti. Uvjeren sam da ima potencijala odigrati važnu ulogu u Rusiji", rekao je Jeličić pa se osvrnuo malo i na rad Šukerova saveza.

"HNS je u ovom svojem mandatu uprihodio više od 200 milijuna kuna. Većinu toga troše samo na sebe, odnosno na nagrade igračima, svoje plaće i slično. Pa 38 milijuna kuna troše na mobitele, poštanske usluge i prijevoz, a 48 milijuna kuna na intelektualne usluge. Znam da tamo fali intelekta, ali što je previše, previše je. Nisu nimalo vratili onome što je temelj hrvatskog nogometa, a to su HNL, klubovi i infrastruktura. Od svih obećanja koje su dali nisu napravili ništa. Oni su svrha sami sebi. Vrijeme je za promjene", komentirao je Jeličić.

Pročitajte više