Jeličić: Ponosan sam što živim u vrijeme ovih heroja!

Screenshot

"OSJEĆAM neizmjerni ponos i sreću što živimo u vremenu ovih naših heroja koji su nam svima pokazali što znači žrtva. Svima njima iskrene čestitke, ponosan sam što sam prateći ove velikane bio dio ove priče. Vi ste pa-pa", rekao je Joško Jeličić u HTV-oj emisiji Zabivaka nakon trijumfa Hrvatske nad Engleskom (2:1) okrenuvši se Robertu Prosinečkom.

"Ovo je najveći uspjeh. Ubili smo Engleze. Zasluženo, potpuno zasluženo. Sve naše analize možemo sada baciti u koš", komentirao je Prosinečki.

Jeličić je dodao: "Nisam se bojao nijedne sekunde. Žao mi je Engleza što plaču, ali nemaju zašto plakati, jer realno, nisu zaslužili ništa drugo osim poraza od budućih svjetskih prvaka."

Prosinečki je komentirao igru Mandžukića: "Nagrađen je pobjedničkim golom za fenomenalnu borbenost koju je pokazao tijekom cijele utakmice."

Jeličić se osvrnuo na preporod Ivana Perišića u polufinalu, jer on je do večeras na SP-u odigrao loše: "Ni večeras mu u prvom poluvremenu nije išlo, puno je griješio, trošio se. Ali onda je u drugom poluvremenu to bio drugi igrač. Kakav gol je zabio! Ivane, svaka ti čast, znam da Omiš večeras gori. Odigrao si sjajnu utakmicu i sad te čeka još jedna u nedjelju."

Engleska ga se nije dojmila: "Znao sam, bio sam uvjeren da ne možemo izgubiti od takve reprezentacije. Hrvatska se s pauze na poluvremenu vratila kao druga momčad. Možete zamisliti kako je igrala kada je Engleskoj spriječila tranziciju. Rasla je po svemu, broju dodavanja, pretrčanih kilometara, driblinga..."

Jeličić je objasnio da je igračima najbolji savjet mogu dati oni koji su već igrali polufinale SP-a: "Kao što je čovjek koji je s nama u studiju, Žuti. Ili kao što je s njima u stožeru Ladara. Takvi igrači mogu najbolje objasniti igračima što napraviti i oni će ih najviše poslušati."

Posebne pohvale sačuvao je za ljude iz sjene: "Najveće poštovanje za liječničku službu, fizioterapeute, masere. Vrsaljko je odradio 120 minuta polufinala i to kako ih je odigrao, nakon što se ozlijedio prije par dana protiv Rusije i bilo je upitno hoće li uopće igrati protiv Engleske. Rebić je imao velikih problema s ukočenim vratom, ali je istrčao, borio se i dao sve od sebe. Svaka im čast."

Zagreb gori nakon plasmana u finale SP-a Nevjerojatne scene nakon plasmana Hrvatske u finale

Pročitajte više