Joaquin zabio iz kornera, Valencia nadoknadila 0:2 u završnici

Foto: EPA

U PRVOJ utakmici polufinala španjolskog Kupa kralja Real Betis je na svom terenu igrao protiv Valencije, a konačan rezultat bio je 2:2.

U vrlo zanimljivoj utakmici najbolju šansu u prvom poluvremenu imali su gosti. Rodrigo je bio u prigodi za postizanje pogotka, ali je vratar Betisa Robles fantastičnom reakcijom obranio njegov udarac.

Domaćin je svoju najveću šansu iskoristio. Pred kraj prvog poluvremena Sidnei je vratio ubačaj sa strane na peterac, a tamo je spreman bio Loren Moron koji je glavom zakucao loptu u mrežu za vodstvo i erupciju oduševljenja na Benito Villamarinu.

Trenutak inspiracije Betisove legende i nekadašnje zvijezde Valencije dogodio se početkom nastavka. Igrala se 54. minuta kada je Joaquin gađao izravno iz kornera i - pogodio. Isprva pogodak 37-godišnjaku nije bio priznat, ali je intervenirao VAR i Betis je imao 2:0.

Valencia se nije predavala, pribrali su se pred prepunim tribinama u Sevilli i pred malo manje od 60 tisuća ljudi, što je novi rekord stadiona, uspjeli smanjiti na 2:1 golom Denisa Čeriševa.

Za pravu dramu u završnici i poravnanje na 2:2 pogodio je Kevin Gameiro u drugoj minuti sučevog dodatka.

Real Betis - Valencia Rezultati uživo

Uzvratni susret je 28. veljače na Mestalli.

Betis je do sada dva puta slavio u kupu (2005, 1977), dok je Valencija sedam puta slavila u ovom natjecanju, a posljednji put 2008.

U drugom polufinalnom paru Barcelona i Real Madrid su u srijedu na Camp Nou odigrali 1:1, a uzvrat je 27. veljače na stadionu Santiago Bernabeu.

Real je poveo u 6. minuti golom Lucasa Vazqueza, a izjednačio je Malcom u 58. minuti. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, baš kao i Ivan Rakitić za Barcu.

Pročitajte više