Joe Šimunić predvodi najbolju obranu Bundeslige

SAMO su dva gola u pet bundesligaških kola dobili nogometaši Hoffenheima. Nisu primili gol u posljednjim 293 minutama niti u posljednjim trima utakmicama.

Najveće zasluge za to, složili su se trener Ralf Rangnick i sportski direktor Jan Schindelmeiser, pripadaju golmanu Timu Hildebrandu (29), koji brani u fantastičnoj formi.

"Sve ovisi o ravnoteži igre između napada i obrane. Protiv Bochuma u prošlom kolu (3:0 domaća pobjeda, op. a.) dopustili smo svega jedan šut prema golu u završnici utakmice. To dovoljno govori", izjavio je sportski direktor dok je trener dodao:

"Obrana je dobra stoga što je Hildebrand u jako dobroj formi. Momčad ima osjećaj da će on zaustaviti opasnost po gol ne uspije li je anulirati uža obrana. To ulijeva sigurnost."

Sam je Hildebrand, pak, pohvalio igrače koji brane prostor pred njegovim golom:

"Ako trener već tako kaže, ja moram istaknuti da meni sigurnost ulijevaju igrači koji igraju ispred mene: Šimunić, Compper i Gustavo."

Prošle sezone nakon prvih su deset kola Rangnickovi igrači primili pet golova, ali su i dali deset. Zasad su tek na brojci od pet  postignutih golova u ovoj sezoni.

S dvjema pobjedama, dvama remijima i jednim porazom Hoffenheim drži sedmo mjesto bundesligaške ljestvice.

Pročitajte više