Jokić briljira, ali ovaj potez mu ne uspijeva već 9 godina. "To je njegov bijeli kit"

Screenshot: Youtube

NIKOLA JOKIĆ briljirao je u pobjedi Denvera nad Memphisom 128:103. Za samo pola sata postigao je 29 poena, imao 11 skokova i 8 asistencija, a dodao je i 3 ukradene lopte. Sigurno bi ostvario triple-double da ga trener Mike Malone nije držao na klupi gotovo cijelu zadnju četvrtinu.

To je uradio zato što je najbolji igrač NBA prvaka ozlijeđen. Muče ga donji dio leđa i kuk, zbog čega je propustio prethodnu utakmicu. Naravno, zbog toga je Jokićeva partija još impresivnija, kao i zbog toga što nije imao najbolje suigrače Jamala Murraya i Aarona Gordona. 

Jokić je dakle i ozlijeđen igrao sjajno. Navijače je oduševio kada je kontru istrčao sam i zakucao jednom rukom. Dodavao je iza leđa, asistirao preko cijelog terena, ali čak i svemoćnom Jokiću nešto ne uspijeva.

Konkretno, da dobije faul prilikom šuta kada je daleko od koša. Ili prilikom šuta koji slijedi kada shvati da će biti fauliran. "Pokušava ovo devet godina i nikada nije uspio. To je njegov bijeli kit", napisao je Harrison Wind, novinar blizak Nuggetsima, nakon što je Jokić pokušao ovako pucati sa svoje polovice. 

Pročitajte više