Jokić ispisao povijest doigravanja, a onda u finalu dokazao da je najbolji na svijetu

Foto: Profimedia

DENVER NUGGETSI osvojili su NBA prsten, prvi u povijest franšize osnovane 1967. godine. Njihovi navijači desetljećima su sanjali da će gledati dolazak svoje momčadi na tron najjače košarkaške lige svijeta, a to se napokon dogodilo nakon što se njihov centar Nikola Jokić razvio u najboljeg košarkaša svijeta i okružio igračima koje je učinio još boljima nego što su bili. 

Jokić je odigrao fantastično doigravanje i sjajno finale te je jednoglasno proglašen najkorisnijim igračem finalne serije. Nakon sezone u kojoj nije osvojio naslov najkorisnijeg igrača lige, a mnogi su očekivali da će mu pripasti treći put zaredom, sjajnim je igrama vodio Denver do pobjeda protiv Minnesota Timberwolvesa, Phoenix Sunsa, Los Angeles Lakersa i u konačnici Miami Heata.

Učinak za povijest

U svim tim serijama stigao je do čak deset triple-double učinaka, punio mrežice suparnicima, pa tako stigao i do učinka od 53 koša protiv Sunsa, a svestranost i kvalitetu pokazao je i u finalnoj seriji. Nikad se nije dogodilo da jedan igrač predvodi konkurenciju u doigravanju po poenima, skokovima i asistencijama, sve do ove sezone i fantastičnog Jokića.

Na putu do titule bio je prvi strijelac doigravanja (600 koševa), najbolji skakač (269) i najbolji asistent (190) u serijama koje je privatizirao i ispisao povijest u njima. Denver je do naslova stigao u pet utakmica, a Jokić je u njima protiv Miami Heata ostvarivao prosjeke od 30.2 koša, 14 skokova i 7.2 asistencije po večeri. 

Pročitajte više