Jokić je MVP, ali ova nagrada je posebna. Zašto mu je trener objesio lančinu?

Screenshot: Twitter

NIKOLA JOKIĆ, aktualni i dvostruki uzastopni MVP najjače lige, briljirao je u pobjedi Denvera kod Washingtona (118:104) s 31 košem, 12 skokova i 7 asistencija te je tako srušio Luku Dončića, koji je do sada predvodio ligu po utakmicama s učinkom 30/10/5 u najvažnijim kategorijama. 

Jokić je tako napravio najbolju uvertiru za spektakle koji slijede, utakmice protiv rivala za naslov najkorisnijeg igrača NBA lige. Jokića naime očekuju utakmice protiv Giannisa i Embiida, i to na domaćem terenu. Jokić se za velike duele s ostalim velikanima pripremio i, što je posebno bitno, sjajnom defenzivnom partijom kod Washingtona.

Od spomenutih 12 koševa sedam je bilo obrambenih, a u defenzivi je puno pridonio i s čak tri ukradene lopte. To što je Jokić proigrao u obrani iznimno je važno pred doigravanje u koje bi Denver mogao krenuti s prvog mjesta Zapada, gdje se trenutno nalazi. Trener Michael Malone zato je srpskog superstara nagradio priznanjem koje rijetko osvaja, lancem, točnije lančinom za najboljeg defenzivca momčadi na utakmici. 

Pročitajte više