Jokić nakon poraza od Minnesote: Treba mi klon

Foto: Profimedia

DENVER NUGGETSI u prvoj su utakmici drugog kruga NBA doigravanja kod kuće izgubili od Minnesota Timberwolvesa i ostali bez prednosti domaćeg terena. Nikola Jokić bio je blizu triple-doublea s 32 poena, osam skokova i devet asistencija, ali uz skroman šut za svoje standarde (11/25) i čak sedam izgubljenih lopti.

Odličan posao na njemu napravio je najbolji obrambeni centar lige Rudy Gobert, a kad bi se on išao odmoriti, na red su dolazili svježiji Karl-Anthony Towns i uvijek energični Naz Reid. Jokića su nakon utakmice pitali kako se tome može prilagoditi. Jokić je dugo razmišljao.

"Moram imati svog identičnog klona, da ulazi umjesto mene tako da ostanem svjež", našalio se dvostruki MVP. "Ne znam, prijatelju, zato su dobri, mogu igrati s visokom i niskom postavom, staviti razne svoje igrače na razne naše, dugački su, igraju fizikalno i vrlo dobro skaču, agresivni su... Zadovoljan sam šutevima koje sam uzeo, neke sam promašio, neke pogodio, ali bila je teška utakmica, a oni su odlična obrambena momčad."

Gobert ga pročitao

Posebne je pohvale dobio Gobert zbog načina na koji je predviđao Jokićeve poteze, a posebno zbog presječenog dodavanja na alley-oop Aaronu Gordonu u samoj završnici, čime je zaustavio akciju koja je cijelu sezonu izluđivala protivnike.

VIDEO: Arena Sport

Druga utakmica igra se već u noći s ponedjeljka na utorak po našem vremenu. Nuggetsi prošle sezone na putu do naslova niti jednom nisu bili u zaostatka u seriji, a jedini domaći poraz doživjeli su u drugoj utakmici finala protiv Miamija, ali onda su uzvratili s dvije gostujuće pobjede i kod kuće dovršili seriju 4:1.

Pročitajte više