Jokić o Jamalu Murrayu: "On je naš najbolji igrač i svi ga slijedimo"

Foto: Profimedia

DENVER NUGGETSI pobijedili su Phoenix Sunse 125:107 u prvoj utakmici polufinala Zapada i pokazali da nisu uzalud bili najbolja momčad u konferenciji kroz osnovni dio sezone i da Sunsi, koji su s Kevinom Durantom u sastavu do sinoć dobili 12 od 13 utakmica, nisu favoriti kakvim ih mnogi smatraju.

Nikola Jokić postigao je 24 poena, iako uz nekarakteristično slab šut 9/21, i uhvatio čak 19 skokova, od čega osam ofenzivnih, ali prvo ime utakmice bio je Jamal Murray s 34 poena, u koje je ugradio šest trica iz 10 pokušaja. Jokić je nakon utakmice potvrdio koliko nije egoističan rekavši da je Murray najbolji igrač momčadi. A to kaže dvostruki MVP i jedan od trojice finalista za ovogodišnju nagradu.

Nahvalio suigrača i odbio pohvale za svoju igru

"Igra nevjerojatno, definitivno pokazuje za što je sposoban. On je naš najbolji igrač i trenutačno ga slijedimo. Donosi energiju, čvrstoću, svi ga slijede i nadam se da će tako i dalje", rekao je Jokić novinarima u svlačionici, a zatim primirio hvalospjeve na vlastitu igru i broj napadačkih skokova.

"Ma većinu sam ih uhvatio nakon vlastitih promašaja polaganja, ali dobro smo kontrolirali obrambeni skok, a kad god kontroliramo taj segment igre, dobivamo utakmicu", rekao je centar iz Sombora, koji će već u noći s ponedjeljka na utorak povesti Nuggetse u drugu utakmicu protiv Phoenixa.

Pročitajte više