NBA

Jokić za NBA povijest: Prije njega to su napravili samo LeBron i Erving

Foto: Gulliver / Getty Images

NIKOLA JOKIĆ nizom sjajnih utakmica vodio je Denver do tijesne pobjede (4:3) nad San Antonijom u prvom krugu NBA play-offa, a onda u prvoj utakmici polufinala Zapada odigrao novi fantastičan meč za slavlje Nuggetsa protiv Trail Blazersa 121:113.

Za 41 minutu u igri na domaćem terenu Jokić je ubacio 37 koševa uz sjajan šut. Iz igre je gađao 11/18, trice 3/5, a slobodna bacanja 12/12.

S devet skokova i dvije blokade bio je najbolji igrač utakmice pod obručima, a vrhunsku partiju zaokružio je sa šest asistencija i tri ukradene lopte.

Tako je postao prvi igrač Nuggetsa koji je postigao 35+ koševa u konferencijskom polufinalu otkako je to uspjelo Melu Anthonyju prije deset godina, kada je ubacio 41 koš.

Ali Jokić se izvrsnim nastupom nije upisao samo u klupsku, nego i u povijest najjače košarkaške lige svijeta. S 37 koševa, devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade postao je tek treći igrač koji je u NBA doigravanju ostvario ovakav učinak. Prije njega to su uspjeli još samo Julius Erving i LeBron James. 

Pročitajte više