NBA

Jokić zapalio Denver: Gubili su 23 razlike, a onda se ukazao Joker

Foto: Gulliver / Getty Images

NIKOLA JOKIĆ još jednom sjajnom utakmicom potvrdio je da je legenda Dever Nuggetsa i jedan od najuzbudljivijih igrača NBA lige.

Njegova momčad pobijedila je San Antonio 127:120, iako je u trećoj četvrtini gubila na svom terenu od San Antonija s 23 razlike, najvećim dijelom i zato što se Joker rano opteretio prekršajima, pa ga je trener Malone čuvao za završnicu.

Činilo se da ga nema zašto čuvati jer igra Nuggetsa se raspadala pa je Jokićevo hrabrenje igrača da su blizu pobjede nakon što su smanjili na minus 15, izazivalo podsmijehe. Međutim, na kraju treće četvrtine je Jokić s četiri poena i dva dodavanja istopio onu navodno nenadoknadivu prednost na samo četiri poena zaostatka. 

I nakon toga izgledalo je da je taj očajnički juriš Nuggetsa bio zadnji i da Spursi imaju preveliku prednost da bi je izgubili, ali pri vodstvu San Antonia 107:102 opet je ušao Jokić.

S četiri uzastopne asistencije preokrenuo je na 119:109, zatim postigao četiri poena i izborio slobodna bacanja. Dok ih se spremao izvesti dvoranom se orilo "MVP! MVP!" Ubacio je oba i meč završio s 19 koševa (šut iz igre 6/8), 13 asistencija i osam skokova. 

Jokić nije sam čudesno pobijedio Spurse. Osim Jamala Murraya (26 koševa), ogroman doprinos dala je klupa Nuggetsa: Paul Millsap s 22 koša i sedam skokova, Monte Morris s 16 koševa i Jordan McRae (osam koševa, pet skokova).

Kod poraženih glavni je bio LaMarcus Aldridge s 33 koša, šest skokova i pet asistencija.  

Pročitajte više