UFC

Jon Jones ismijao Miočićev nastup protiv Ngannoua

Foto: Matthew Sherwood/The Canadian Press via AP/Guliver

STIPE MIOČIĆ izgubio je UFC-ov teškaški naslov u noći sa subote na nedjelju. Američko-hrvatskog borca nokautirao je novi prvak Francis Ngannou.

"Nažalost, odstupio sam od plana. Osjećao sam se sjajno pri ulasku u drugu rundu, učinilo mi se da se borba počinje odvijati kako smo planirali i krenuo sam prerevno i nezaštićeno. Nisam dobro stajao za primanje udaraca. Vidio je da sam otvoren i napravio je ono što bi i svaki sjajan borac na njegovom mjestu. To je bila moja pogreška i ja je prihvaćam. Neće se ponoviti", objasnio je Miočić kako je došlo do nokauta na startu druge runde.

Borilačka javnost razočarana je Miočićevim nastupom. Stipin poraz prokomentirao je i Jon Jones, bivši prvak srednje kategorije i borac koji će se vjerojatno sljedeći boriti protiv Ngannoua.

"Ljudi, impresionirani ste snagom nokauta, ali ja sam jedno desetljeće dokazivao da snažni udarci ništa ne znače. Bježao sam i bržim udaračima, imam čvrstu bradu... Ne zaboravite ni borilački IQ, raspon ruku, brzinu", nabrojao je Jones svoje prednosti, a onda ismijao Miočićevu taktiku.

"I ja sigurno neću samo stajati u oktogonu kao što je Stipe napravio."

Jones je posljednju borbu odradio prije više od godinu dana kada je sudačkom odlukom slavio protiv Dominicka Reyesa. Kladionice su već izbacile koeficijente za eventualnu borbu Ngannoua i Jonesa. Kamerunac je favorit, koeficijent na njegovu pobjedu je 1.50, a na pobjedu Jonesa oko 2.70.

Pročitajte više