MICHAEL JORDAN

Jordan prepolovio cijenu svojeg imanja, ne može ga prodati jer je "predžordanovsko"

Foto: YouTube screenshot, Getty Images

JEDAN od uvjeta Michaela Jordana za pristanak na snimanje Posljednjeg plesa bio je da ga se ne snima u vlastitom domu jer ipak nije želio cijelom svijetu otkriti taj dio svoje intime. Zato su se razgovori s njim vodili na tri lokacije za koje je redatelj Jason Hehir smatrao da izgledaju kao da bi Jordan mogao živjeti u njima.

Jordan živi u mjestu Jupiter u američkoj saveznoj državi Floridi, što je prilično simbolično budući da mnogi smatraju kako MJ nije s ovog planeta. I nije jedini slavni stanovnik tog gradića, jedna susjeda mu je Serena Williams.

No u Jordanovu je posjedu još i imanje na kojem je živio dok je igrao za Chicago Bullse, u Highland Parku, u kojem i danas živi Toni Kukoč, negdje na pola puta između Chicaga i obližnjeg Milwaukeeja.

Godinama ga pokušava prodati, prepolovljena cijena ima simboličko značenje

To imanje Jordan pokušava prodati već osam godina, ali bezuspješno. No zahvaljujući tome što je na prodaju, možemo vidjeti kako izgleda raskoš u kojoj je nekad živio, kad je već zabranio da se snima njegov aktualni dom.

Od 2012. Gospodin Zrak je prepolovio cijenu i čak mogućem kupcu ponudio bonuse u obliku cijelog kompleta njegovih Air Jordan tenisica, piše Business Insider. Početna cijena mu je bila 29 milijuna dolara, a sad se prodaje za točno 14.855.000 dolara, u čemu također ima simbolike jer zbrojene znamenke daju Jordanov broj 23.

Jordan plaća 100.000 dolara poreza godišnje zbog vlasništva nad tim imanjem i rado bi ga se riješio. Business Insider objašnjava zašto ga ne može prodati. Čini se da je problem u personaliziranom kiču.

"Svakoj kući koja je ovako pretjerano 'poboljšana' treba jako puno vremena da se proda", rekla je Gail Lissner iz Integra Realty Resourcesa, agencije za prodaju nekretnina.

To je Jordanov dom i treba puno posla da ga pretvorite u svoj

U to "pretjerano poboljšavanje" spadaju golemi bazen s travnatim otočićem u sredini, vrata iz Playboyeve vile, stol baziran na ulicama Bagdada i zastavice s Jordanovim brendom na terenu za golf.

Sama kuća ima oko 16.800 kvadratnih metara, a cijelo imanje se proteže na više od 28.000 kvadrata. Na kapiji je veliki broj 23 i već na prvi pogled je prilično jasno tko je vlasnik. Možda je baš u tome problem.

"To je uistinu Jordanov dom. Trebalo bi puno posla da ga pretvorite u svoj", rekao je Bruce Bowers iz agencije Bowers Realty Group.

Ima sobu za svaku prigodu - sviranje klavira, igranje biljara, pušenje cigara...

Jordan je cijelo imanje dao izgraditi od temelja prema vlastitom ukusu, a uz spomenuti bazen s travnatim otočićem, okružuju ga teniski teren, igralište za golf, jezerce s ribama...

Unutra je, dakako, i personalizirana košarkaška dvorana, potpuno opremljena teretana, devet spavaćih soba, 19 kupaonica te posebne prostorije za različite aktivnosti, poput sviranja klavira, igranja biljara ili pušenja cigara. Ima i vinski podrum, a Jordanova omiljena prostorija navodno je bila knjižnica koja se jednostavno pretvara u dvoranu za projekcije.

Mnoštvo fotografija i pravi vodič kroz Jordanovo imanje možete vidjeti OVDJE.

Pročitajte više