košarka

Jordanov prijatelj: Pili smo cijeli dan, popio je 10 piva i sam razbio Cleveland

Foto: Getty Images

NIJE tajna da je Michael Jordan veliki ljubitelj golfa i klađenja. O ponajboljem košarkašu svih vremena što se toga tiče kruže razne zanimljive priče, a najnoviju je ispričala hokejaška legenda NHL-a i Chicago Blackhawksa.

Jeremy Roenick ispričao je Complex Sportu jednu vrlo zanimljivu dogodovštinu o klađenju s Jordanom. Činilo se nemoguće da će zvijezda Chicago Bullsa dobiti okladu, ali je Jordan na kraju ipak uspio.

"Igrali smo golf i pobijedio sam ga nekoliko puta. Zaradio sam nekoliko tisuća dolara i on se spremao ići kući. Bullsi su tu večer igrali protiv Clevelanda. Bilo je deset sati ujutro i na odlasku mi je rekao: 'Ne, odigrajmo još jednu partiju'", prepričava Roenick. 

Hokejaš je ponovno dobio Jordana u golfu i zaradio još nekoliko tisuća dolara, ali partija se oduljila pa je Jordan na utakmicu s Cavsima morao ići izravno. 

"Nastavili smo igrati i piti cijelo poslijepodne, popili valjda svaki po deset piva, i on je poslije toga išao izravno na utakmicu. Zafrkavao sam ga da ću sada sav novac koji sam dobio zahvaljujući pobjedama protiv njega u golfu staviti na pobjedu Clevelanda.

Na to mi je rekao: 'Znaš što? Kladim se da ćemo pobijediti 20 razlike i da ću ja ubaciti preko 40 poena.' Pristao sam iste sekunde. Tko ne bi? Čovjek na kraju ubaci 52 poena, a Bullsi dobiju Cavse s 26 ili nešto slično razlike", dodaje Roenick.

Iako Roenick nije rekao o kojoj se točno utakmici radilo, pogledom u arhivu to je vjerojatno bila utakmica koja se odigrala 28. ožujka 1992. godine. Jordan nije postigao 52 poena, ali ih je ubacio 44, a Cavsi su izgubili 126:102. 

Te sezone Bullsi su otišli do kraja i uzeli prsten pobijedivši Portland TrailBlazerse u šest utakmica finala. 

Pročitajte više