NBA DRAFT

Još jedan hrvatski košarkaš među kandidatima za NBA draft

Foto: M. Crnogaj / CroHoops

JOŠ JEDAN hrvatski košarkaš prijavio se za NBA draft. Radi se o 21-godišnjem Filipu Vranješu, koji je protekle sezone igrao za KK Samobor. On je izlazno godište za NBA draft pa je automatski prijavljen, ali ne očekuje se da će biti izabran.

Svaki košarkaš rođen 1999. godine koji ima profesionalni ugovor i igrao je za taj klub automatski je na raspolaganju za NBA draft.

Prije nekoliko dana izlazak na draft potvrdio je Cibonin dragulj Roko Prkačin, a na popisu ranih kandidata za ovogodišnji draft su i njegov suigrač Danko Branković, bosanski Hrvat Karlo Matković, koji je igrao za Cedevitu, a sad je u srpskoj Megi, te Boris Tišma, koji je s 13 godina iz Dubrave otišao u Real Madrid.

Draft je ove godine 29. srpnja u New Yorku, a igrači još mogu povući svoje ime do 19. lipnja ako ne budu imali garancije za visinu izbora u skladu sa svojim željama i očekivanjima.

Prkačin ima šanse biti izabran krajem prve runde, ali to se stigne promijeniti na kampovima i testiranjima u Americi. Ako se povuče prije roka, imat će priliku kroz sljedeću sezonu još boljim igrama popraviti akcije za draft 2022.

Pročitajte više