SP RUKOMET 2019

Još jedan jači trening: Danci nakon Čilea uvjerljivo svladali i Tunis

Foto: EPA

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje

RUKOMETAŠI Danske upisali su i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu na kojem su domaćin s Njemačkom. Ovaj put uvjerljivi su bili protiv Tunisa s 36:22, kojem je to drugi poraz od skandinavske države na turniru i oba su doživjeli od favorita skupine.

Od početka Danci su igrali furiozno, posebno Rasmus Lauge na čijim su krilima i uz brze kontre postizali pogodak za pogotkom. Nakon osam minuta igre već je bilo 7:0 za domaćine. Afrički prvak do prvog zgoditka stigao je tek u 12. minuti, ponajviše zbog fantastičnog Niklasa Landina koji je zaključao svoja vrata.

Izbornik Danske Nikolaj Jacobsen nije imao razloga za nezadovoljstvo, već je mogao mirno gledati utakmicu sa svoje stolice. Sve je funkcioniralo savršeno, baš kao i protiv Čilea, Danci su odradili tek nešto jači trening.

Bila je to prava kolektivna pobjeda. Osim igrača utakmice Niklasa Landina s 13 obrana uvjerljivi su i stopostotni bili Casper Mortensen s pet pogodaka koliko je postigao i Nikolaj Oris dok su Rasmus Lauge i Mikkel Hansen ovu obogatili svaki s po sedam pogodaka. S druge strane, jedini na razini zadatka bio je strijelac pet pogodaka Marouan Chouiref.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više