Jose Mourinho večeras s Interom ide po prvi trofej

VEČERAS oko 22 sata Italija će dobiti vlasnika prvog ovosezonskog trofeja, Superkupa za 2008., a bit će to opet Inter ili Roma, koji već tradicionalno razigravaju ne samo za taj pokal, već i za druge naslove.

Nakon što su četiri puta zaredom igrali u finalu Kupa Italije, sad će se treći puta odmjeriti i u ovom natjecanju. Velika atrakcija meča na San Siru bit će prisustvo Alessandra Mancinija, Brazilca koji je nakon pet i pol godina u Romi prešao u Inter.

"Hoću li slaviti pogodak protiv Rome? Zbog poštovanja prema tom klubu, mislim da ipak ne. Želim da ovaj pokal pripadne Interu, ali moj je odnos s Romom bio fantastičan i u njoj sam napravio lijepu karijeru. Roma će uvijek ostati u mojim mislima i u srcu, kao grad i kao klub", rekao je Mancini Gazzetti dello Sport.

Novi Interov trener Jose Mourinho očekivano je izjavio da se ne boji večerašnjeg protivnika, smatrajući svoju momčad boljom. To je Mourinhov stil i vjerojatno bi isto govorio da igra protiv reprezentacije svijeta.

Međutim, u zadnjim je finalima Roma bila uspješnija. Nadjačala je Inter u finalima Coppa Italije 2007. (6:2 i 1:2) te 2008. (2:1), a i u prošlom je Superkupu bila nadmoćnija (1:0 također na San Siru). Tako je u zadnje četiri sezone njihov međusobni skor u trofejima 2:2 u Kupu te 1:1 u Superkupu.

Suparništvo ovih klubova, ne osobito izraženo prije sezone 2004/05, proteknulo se i na prvenstvo, u kojemu je međutim Inter triput završio na čelu, dok je Romi uvijek pripadalo srebro.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više