Joshua nokautirao Povetkina u fantastičnoj borbi

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANTHONY JOSHUA je na Wembleyju, gdje je u travnju prošle godine poslao u mirovinu Vladimira Klička, u sjajnoj borbi obranio naslov svjetskog prvaka protiv Aleksandera Povetkina.

Ruski borac šest rundi je žestoko mučio prvaka i šokirao sve na londonskom stadionu, ali njegov trenutak neopreznosti u sedmoj rundi i Joshua je ostao na tronu. Britanac je uspio plasirati jedan žestok udarac i nakon toga serijom poslati Povetkina na pod. Rus je nekako ustao u devetoj sekundi, ali se ispostavilo da je samo odugovlačio neizbježno - nokaut. Već nekoliko sekundi kasnije se našao ponovno u problemu, a iz njegovog kuta odlučili su prekinuti borbu i Povetkinja prepustiti liječnicima.

A do te sedme runde 39-godišnji Povetkin je kod sudaca vjerojatno bio u maloj prednosti ili je barem u džepu imao neriješen rezultat. Rus, kojeg je jedino dosad pobijedio Vladimir Kličko, sjajno se predstavio engleskoj publici ofenzivnom borbom. Nekoliko puta je uzdrmao prvaka, već u drugoj rundi mu je raskrvario nos, ali nije uspio pronaći udarac kojim bi suparnika poslao na pod. 

Joshua je, nakon što je preživio prve tri runde, bio sve bolji i bolji. U šestoj rundi je prvi put zadao nekoliko čistih udaraca, a početkom sedme je probio sjajnu obranu Rusa i nakon toga je sve bilo samo dovršavanje posla.

Prvak će naslove braniti 13. travnja na istom mjestu, a očekuje se da bi mu suparnik mogao biti pobjednik dvoboja Wilder-Fury.

Pročitajte više