Joshua objasnio zašto se ne bori s Hrgovićem, već s Ngannouom

Foto: EPA

BOKSAČ Anthony Joshua i MMA zvijezda Francis Ngannou 8. ožujka borit će se Rijadu. Meč dviju različitih borilačkih sportova dogovoren je početkom godine. Time je hrvatski boksač Filip Hrgović još jednom izvisio jer se očekivalo da će, nakon što je nokautirao Marka De Morija, boksati s Joshuom za naslov IBF-ova teškaškog prvaka.

Joshua je u razgovoru za DAZN objasnio zašto je odlučio boriti se s Ngannouom, a ne s Hrgovićem ili Kinezom Zhileijem Zhangom. "Želio sam te se i dalje želim boriti za titulu. I dalje sam na tome putu. Ngannou je boksač, stoga moram pobijediti. Kada to učinim, nastavit ću se boriti za titulu. Takav je boks, kao igra Zmije i ljestve - ideš gore ako pobijediš i ideš dolje ako izgubiš", rekao je Joshua.

Što čeka Hrgovića?

Prema Joshuinim riječima, Hrgović bi mogao biti njegov protivnik u budućnosti. U međuvremenu, Hrgovića se spominjalo kao potencijalnog protivnika Oleksandra Usika, prvaka po verzijama WBO, WBA, IBO i IBF, čiji je meč stoljeća s Tysonom Furyjem za ujedinjenje titula prebačen sa 17. veljače na sredinu svibnja. Podsjetimo, Fury je zadobio ozljedu tijekom priprema.

"Nadam se da će Usik dobiti priliku da se obračuna s Furyjem 18. svibnja, no nastavi li Fury bježati, postoji klauzula u ugovoru prema kojoj će ga u borbi zamijeniti Filip Hrgović. Meč će se održati na najavljeni datum, bez obzira na Furyja", rekao je prvi čovjek Usikova tima Sergej Lapin sredinom veljače.

Pročitajte više