Josip Tadić - treći napadač Bayera iz Leverkusena

DONEDAVNI napadač Osijeka, mladi Josip Tadić, se od nedjelje nalazi u kampu Bayera iz Leverkusena, a unatoč činjenici da još nije napunio ni 18 godina, njegov status u Bayeru je izvanredan.

Tadić još ne barata dovoljno dobro njemačkim jezikom, zbog čega će uskoro dobiti učitelja, a u planu je i polaganje vozačkog ispita. Naravno, tek nakon što 22. kolovoza proslavi 18. rođendan.

Najveću podršku i pomoć mladom napadaču i mladom reprezentativcu pruža iskusni kolega Marko Babić, koji je pun hvale za Tadića.

"Ne bojim se za nj, da nije pravi dečko i pravi igrač, ne bi konkurirao za Bayer i Bundesligu." - kazao je Babić u razgovoru za Sportske novosti.

Uz Tadića se, osim Marka Babića, u Leverkusenu nalazi i Tadićev otac, koji je prezadovoljan statusom svog sine u toj prestižnoj bundesligaškoj momčadi. Kako pišu SN, Tadić u momčadi ima status trećeg napadača, odmah iza Berbatova i Voronina, te se nalazi "au pari" s francuskim napadačem, koji je na odlasku iz momčadi.

"Treniram s prvotimcima, dvaput dnevno. Trener Klaus Augenthaler rasporedi nas 25. Ne govori ništa, ja ne pitam. Držim se onoga što mi je Marko savjetovao: "Šuti i gini!" Marko je ovdje bog, ostvarim li i dio onoga što je uspjelo njemu, bit ću presretan." - kazao je novopečeni igrač Bayera te jedan od najtalentiranijih mladih hrvatskih nogometaša.

Pročitajte više