INDEX STUDIO

Jović: Ni Balić, ni Duvnjak. Jedan je igrač bio veći od svih

Jović i Ćavar u dresu RK Badela u utakmici protiv Kiela 1997. godine Reuters

TKO je najveći rukometaš svih vremena? Fanovi i stručnjaci vole takve rasprave u kojima često saznamo kakvi su odnosi među suigračima ili protivnicima i čujemo nepoznate anegdote iz njihovih isprepletenih karijera.

Jednu takvu u Index Studiju ispričao je Božidar Jović, danas jedan od ključnih logističara hrvatskog rukometa koji je nekad dijelio svlačionicu s ikonama hrvatske rukometne reprezentacije. Olimpijski (Atlanta 1996.) i svjetski pobjednik (Portugal 2003.) tijekom rasprave o različitim karakterima i antropometriji Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka, ustvrdio je da postoji jedan hrvatski rukometaš koji je bio bolji i veći od njih.

"Samo jedan igrač je mogao igrati srednjeg u vanjskoj liniji, lijevo krilo i pivota, samo jedan je mogao jednako dobro igrati i nogomet, boks, tenis, košarku. Ne postoji igrač kakav je bio Pako Ćavar. Dok je Veselin Vujović bio trener Zagreba objasnio sam mu da je bio jedan od najboljih igrača samo zato što ga nije čuvao Pako. U suprotnom ne bi prodavao svoje fore i zabio bi nula golova", rekao je Jović koji je Ćavaru prije tri godine nudio da dođe u PPD i postane pomoćnik Vladi Šoli.

 

"Pitao me što bih ja radio u klubu. Rekao sam mu da malo radi s krilima i vanjskim igračima i da nam dolaze Kinezi, reprezentacija koja se ozbiljno sprema za iduće Olimpijske igre. Predložio sam mu da bude pomoćnik Šoli koji će biti izbornik i raditi s mladim Kinezima. Pitao me: 'Šećo - tako me inače zove - ma jel' ti to mene zajebavaš? Ja da budem pomoćnik Šoli? Neće to tako ići'. Krenuo sam mu nabrajati da Šola ima diplomu, završava trenerske škole, da to tako ide, a Pako se samo nasmijao", otkrio je Jović.

> Šola se namučio da izabere udarnu sedmorku: Jedan od najvećih oprostio se zbog Pake 

Patrik Ćavar u bogatoj karijeri odigrao je za Hrvatsku 120 utakmica i zabio 639 golova te je vlasnik zlatne olimpijske medalje iz Atlante.

Vlado Šola u Index studiju stavio je Vladu Jelčića ispred Pake i kazao da se Jela morao oprostiti jer pored Ćavra nigdje nije imao šanse, a objasnio je i ključnu razliku između Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka, subjektivno iz perspektive njihovog suigrača.

> Pogledajte cijelu emisiju iz Index studija i raspravu Valtera Matoševića i Božidara Jovića

Pročitajte više