NFL

Jubilarna 100. sezona NFL-a otvorena pobjedom Packersa u Chicagu

Foto: EPA-EFE

SINOĆ je počela jubilarna 100. sezona NFL-a, najjače i jedine relevantne lige svijeta u američkom nogometu.

Chicago Bearsi dočekali su Green Bay Packerse, ali su razočarali svoje navijače na otvaranju. Izgubili su 10:3 u utakmici kojom su dominirale obrane, a pogotovo je razočaravajuće izgledao Mitch Trubisky, mladi quarterback Bearsa od kojeg se očekuje pomak u izvedbama ove sezone. 

Kompletirao je Trubisky 26 od 45 dodavanja za 228 jardi, ali nije bacio nijedan touchdown, a na trenutke je izgledao potpuno izgubljeno protiv obrane Packersa koja je bolja nego prošle sezone, no nije elitna poput obrane Chicaga.

Bearsi su i u ovoj utakmici pokazali zašto su imali najbolju obranu lige prošle sezone srušivši jednog od boljih QB-a lige Aarona Rodgersa pet puta. Ipak, Rodgers je uspio baciti jedan touchdown koji je donio pobjedu Packersima, ali nije bacio interception poput kolege iz Chicaga.

Taj trenutak zapravo je presudio utakmicu. Dvije minute do kraja Trubisky je tražio svog hvatača u end zoni za touchdown koji bi im donio izjednačenje, ali je presječen. Obrana Bearsa još jednom mu je dala loptu do kraja utakmice, ali ostalo je premalo vremena i Green Bay je slavio.

Ostatak utakmica prvog tjedna NFL-a tradicionalno se igra u nedjelju i ponedjeljak.

Pročitajte više