Junak Reala igra za tjednu bruto plaću od 48.000 eura. Jučer je klubu donio milijune

Foto: EPA

NEOČEKIVANI junak Santiago Bernabeua postao je jučer Joselu nakon što je golovima iz 88. i 91. minute utakmice preokrenuo rezultat Real Madrida protiv Bayerna i gurnuo svoju momčad u finale Lige prvaka. U igru je ušao u 81. minuti i vjerojatno mu je već to bilo ispunjenje sna, a ono što je uslijedilo taj san je samo dodatno uljepšalo za igrača koji oduvijek navija za Real i koji je prošle godine postao njegovo privremeno napadačko rješenje.

Joselu igra u Realu na posudbi iz Espanyola. Taj posao koštao je madridskog velikana 500.000 eura, a ima mogućnost otkupa njegovog ugovora za 1.5 milijuna. Realove titule iz 2014., 2016., 2017. i 2018. gledao je Joselu kao veliki navijač kluba, a kad je Real prije dvije godine igrao finale Lige prvaka u Parizu protiv Liverpoola, tad je, kao slobodan igrač, bio na Stade de Franceu na tribinama i bodrio je svoj klub u velikoj pobjedi. Jučer ga je odveo u finale.

Ovo mu je drugi mandat u klubu u koji je premijerno stigao kao 19-godišnjak. Nastupao je za Realovu drugu momčad, a jedini ligaški nastup tada upisao je u pobjedi 8:1 protiv Almerije. Jose Mourinho dao mu je tad posljednjih šest minuta.

Klubu je donio bogatstvo

Sad je priča drugačija, ali tek treba vidjeti što će Real odlučiti napraviti na kraju sezone. Ono što je jasno jest da Joselu, ako će ostati, neće ostati pod uvjetima kakve ima sad. Real za njega izdvaja tek 48.000 eura bruto svakog tjedna, odnosno 2.5 milijuna eura bruto za ovu sezonu. Plasmanom u finale klub je zaradio minimalno 15.5 novih milijuna eura, a u slučaju pobjede na Wembleyju zaradit će barem 20 milijuna.

Usporedbe radi i prema podacima Capologyja, portala koji se bavi financijama u nogometu, Real godišnje najviše izdvaja za Tonija Kroosa (24.4 milijuna eura bruto), Davida Alabu (22.5) i Luku Modrića (21.9). Manje od Joselua klub izdvaja samo za 19-godišnjeg Nicu Paza, oko 7700 eura tjedno, odnosno 400.000 eura godišnje.

Pročitajte više