VATERPOLO

Jug i Mladost slavili u prvim utakmicama polufinala prvenstva

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

VATERPOLISTI dubrovačkog Juga AO i zagrebačke Mladosti ostvarili su pobjede u prvim susretima polufinala prvenstva Hrvatske.

Dubrovčani su na bazenu Gruž pobijedili šibenski Solaris sa 17:6, dok je Mladost na otvorenom bazenu Mladosti uz Savu bila bolja od splitskog Jadrana s 13:12.

Zanimljivo, Solaris je poveo 2:0, no Jug je do konca prve četvrtine izjednačio na 2:2, a potom drugu i treću dionicu dobio s 10:2. Dubrovčani su bili uvjerljivi i u posljednjem periodu s 5:2, za konačnih 17:6.

Jug su do pobjede predvodili Obradović sa šest i Fatović s tri gola, dok je kod Solarisa šest igrača zabilo po jedan pogodak. Druga utakmica ovog polufinalnog para igra se u petak u Šibeniku.

Mladost vodila pet razlike pa na kraju jedva pobijedila

U drugom susretu Jadran je namučio Mladost.

Žapci su poveli 4:0, a na početku posljednje četvrtine imali su i pet golova viška (10:5), ali su na koncu jedva izborili pobjedu. Jadran je zadnju četvrtinu dobio sa 7:3, ugrozivši sigurno slavlje zagrebačkog sastava.

Mladost su do pobjede predvodili Ćuk s četiri, Harkov s tri te Miloš i Bukić s po dva gola, dok su kod gostiju najefikasniji bili Šetka s četiri i Krapić s tri gola. Druga utakmica igra se u subotu u Splitu.

Podsjetimo, u polufinalu se igra na dvije pobjede, odnosno moguća je i treća utakmica.

Pročitajte više