Jug tri od tri, Mladost srušila Jadran u Ligi prvaka

Foto: Hina

JUG je u susretu trećeg kola B skupine vaterpolske Lige prvaka u Dubrovniku pobijedio Szolnoki 8:7 (3:1, 1:3, 2:3, 2:0) te tako upisao i treću pobjedu nakon koje je preuzeo vodstvo na ljestvici.

Bila je to utakmica koju je Jug odlično otvorio, a još bolje je zaključio, dok je središnji dio igre pripao gostima. Srećom, bilo je to dovoljno za važnu pobjedu Dubrovčana.

Odabranici Vjekoslava Kobešćaka dobro su ušli u susret. Poveli su 2:0 i 3:1, a sredinom druge četvrtine vodili su i 4:2. Međutim, Mađari su uzvratili serijom 3:0 i okrenuli rezultat u svoju korist (5:4). Do kraja četvrtine gosti su zadržali pogodak prednosti i u posljednjih osam minuta ušlo se rezultatom 7:6 za Szolnoki. Završnu dionicu Jug je odigrao sjajno. Domaćin je zaključao svoja vrata i u posljednjih osam minuta nije primio nijedan gol, a postigao je dva. 

Jug je izjednačio sedam minuta prije kraja golom Alexandrosa Papanastasioua, a potom 2:22 prije kraja poveo preko Danila Merkulova. Do kraja susreta Mađari su imali nekoliko napada za izjednačenje, ali je Toni Popadić odlično branio i na koncu skupio devet obrana.

Jug su do pobjede predvodili Merkulov i Papanastasiou s po dva gola, a među strijelce su se upisali i Loren Fatović, Luka Lončar, Marko Joković i Hrvoje Benić, dok su kod Mađara najefikasniji bili Gergo Zalanki s tri gola te Bence Batori s dva. 

U skupini B nastupaju još dva hrvatska kluba, Mladost i Jadran. U njihovom međusobnom susretu u utorak u Splitu, Mladost je pobijedila 12:10 (1:1, 4:3, 4:5, 3:1). Kod Mladosti Antonio Petković postigao je tri gola, a Miloš Ćuk, Cosmin Radu i Lovre Miloš po dva. Ekipu Jadrana predvodio je Anđelo Šetka s tri pogotka, a Aljoša Kunac zabio je dva.

U preostalim susretima skupine Olympiacos je pobijedio Spandau 04 s 11:4, dok je Verona BPM na gostovanju svladala Hannover 11:10.

Na ljestvici vode Jug CO i Verona s po tri pobjede i devet bodova, Mladost je treća sa sedam bodova, Olympiacos ima četiri, Szolnoki tri boda, Hannover dva boda, dok su Jadran i Spandau na začelju bez bodova.

Pročitajte više