Jugaši nisu izdržali u Beogradu: Partizanu plus dva

JUG JE u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige poražen od Partizana 11:9. Utakmica je bila jako borbena, vidjeli smo čak 30 isključenja, a dvoboj u Beogradu je pratilo 3500 tisuće gledatelja.

Sjajno su vaterpolisti Juga otvorili utakmicu u užarenoj atmosferi beogradskog plivališta; iskoristili su prva dva napada maksimalno i poveli  2:0. Dobar početak dao im je dodatni poticaj i Jugaši su čuvali razliku. Imali su 3:1 i 5:3, sve je mirisalo na sjajnu večer.

No, od sredine druge do kraja treće četvrtine Partizan je zatvorio prilaze svojim vratima, te je na drugoj strani zabio pet pogodaka u nizu za vodstvo 8:5, i do kraja ogleda držao je značajnu prednost od dva pogotka razlike.

Tako je i završilo, s prednošću Partizana 11:9. 

Uzvratne utakmice na rasporedu su 22. travnja. 

Tijek susreta:

Naime, već u prvom napadu Jug je iznudio igrača više, a nakon akcije veteran Juga i bivši reprezentativac Tihomil Vranješ zabio je s krila za početno vodstvo Juga. Nekoliko minuta kasnije Miho Bošković povećao je vodstvo na 2:0 za Dubrovčane.

Tri minute prije kraja četvrtine Duško Pijetlović s igračem više sa strane postiže prvi pogodak za Partizan te smanjuje vodstvo Juga. Paolo Obradović zabio je gol dvije minute prije kraja, no poništen je zbog toga jer je navodno zabio gol nakon prekršaja.

Peterac na Dobudu, dosuđen je minutu i pol prije kraja prve četvrtine, no mladi Sandro Dobud pogodio je vratnicu iz kaznenog udarca. Uz zvuk sirene Andro Bušlje je zabio pogodak za 3:1 za Juga.

Prvu četvrtinu obilježio je sjajni golman Vićan, te Vranješ koji je u sjajnoj formi.

Druga četvrtina

Frano Vićan otvorio susret sa sjajne dvije obrane odmah na početku povećavši broj ukupnih obrana na pet. Duško Pijetlović bacio se na leđa i prevario Vićana za smanjenje rezultata na 2:3.

Miho Bošković iznudio je peterac kojeg je i realizirao za vodstvo Juga 2:4. Inače sjajna akcija počela kada je danas fenomenalni Vranješ ubacio u dva metra, nakon čega je sviran peterac.

Vujasinović je zabio s distance prevarivši svog čuvara Sukna ali i Vićana, kad je lopta završila u desnom donjem uglu.

Toni Azevedo zabio je gol upravo u trenutku kada smo pomislili da je igra Juga ušla u krizu. Ponovno asistencija danas dobro raspoloženog Vranješa.

Rađan vraća Partizan u igru pogotkom s igračem više nakon dodavanja Vujasinovića 66 sekundi prije kraja druge četvrtine. Pijetlović danas također fenomalan kada je dvadeset sekundi prije kraja zabio svoj treći pogodak a peti za Partizan.

Jug ne igra loše, ali igra previše oscilira, nema se pravo riješenje za Prlainovića koji je danas jednostavno predobro raspoložen. Fatović mijenja njegove čuvare, no za sada nema pravog odgovora kako ga zaustaviti.  Od Dubrovčana Vranješ briljira na krilu, a Vićan je standardno dobra. Sve u svemu na poluvremenu neriješen je rezultat koji više odgovara Dubrovčanima.  

Treća četvrtina

Žustra igra na početku treće četvrtine, previše je faula i isključenja, kao i u dosadašnjem tijeku utakmice. Štoviše suci su svirali obostrano isključenje dva najbolja pojedinca današnje utakmice Prlainovića i Vranješa. 

U igri Juga osjeća je nervoza nema tečnosti u igri, a posebice u najjačem segmentu Jugove igre a to je obrana. Fatović je vrlo brzo nakon početka treće četvrtine zatražio minutu odmora.

Nakon isključenja na Baileyu, Pijetlović dovodi po prvi puta Partizan u vodstvo. Jug s 3:5 došao na 6:5 i osjeća se kriza u igri. Suci opet, po treći puta, sviraju dvostruko isključenje što zaista nije čest slučaj u vaterpolo utakmicama.  

Sukno je sjajno proigrao za Bušlju, no sam samcat Bušlje nije realizirao priliku za izjednačenje. U napadu nakon toga, Partizan dolazi do plus dva i serije od četiri gola.

Vujasinović minutu prije kraja dovodi Partizan do vodstva od 8:5. Jug je sasvim demoraliziran, a ne pamtimo kada je posljednji puta dozvolio svom protivniku pet golova za redom, a da nisu postigli ni jedan. 

Miho Bošković, četrdeset sekundi prije kraja napokon je prekinuo negativnu seriju i postiže zgoditak za 8:6. Sandro Sukno krenuo je sam u kontru kada je ukrao loptu 23 sekunde prije kraja. Krenuo je sam prema golu da bi zabio za gol Juga i smanjenje vodstva na 8:7.

Treća četvrtina završila je 3:2 za Partizana, a kada smo svi mislili da je Jug defitivno ušao u krizu rezultata nakon pet primljenih rezultata sjajni Bošković i bijeg Sukna u kontru vratili su ih definitivno u igru. Može li Jug posljednju četvrtinu završiti s golom viška u golu Partizana?

Čevrta četvrtina

Opet žustra igra s 15 dosadašnjih isključenja, ne pamti se utakmica s toliko isključenja.  Tri minute prije kraja Bailey smanjuje na 10:9 i to s igračem više.

U sljedećem napadu Vinko Gocić povećao je vodstvo na 11:9. Manje od dva minuta prije kraja Jug gubi loptu u napadu, Partizan kreće u plus tri, no ne ispjevaju.

Minutu i pol prije kraja opet dvostruko isključenje za vrijeme Partizanova napad, no Vićan brani. Četrnaest sekundi prije kraja Jug gubi loptu, no u posljednjem napadu nisu uspjeli dati zgoditak.

Na kraju treba reći da je ovo bila jedna "muška" tvrda utakmica, u kojoj Jug započeo sjajno, no nije tako i završio. Partizan je imao 17 isključenja, a Jug 13. Partizan slavi, a u prvim reakcijama govore kako je ovo sjajan rezultat koji budi "nadu".

Pročitajte više