Jugaši u paklu Beograda traže prolaz u final-four

JUG ĆE danas u 20.30 na prepunom bazenu u Beogradu odigrati prvu utakmicu četvrtfinala Eurolige protiv velikog rivala Partizana. Prvak regionalne lige nije zadovoljan što mora igrati protiv momčadi koja ove sezone nije upisala poraz, ni Partizan nije zadovoljan što mora igrati protiv Juga, ali ždrijeb je tako htio.

Jugaši ipak najavljuju pobjedu i danas i u uzvratu u Dubrovniku 22. travnja. Poseban motiv je što se final-four igra u Rijeci.

"Imamo razloga za optimizam, Partizan smo uredno izbacivali posljednjih godina. Jako su kvalitetna momčad, ali oni se oni trebaju brinuti zbog lošeg ždrijeba, a ne mi", kaže trener Juga Elvis Fatović.

Fatović na raspolaganju neće imati Jokovića koji je već mjesec dana ozlijeđen, Bušlje je imao upalu uha te je automobilom naknadno stigao u Beograd, a Marković nije dugo radio s loptom zbog ozljede ramena.

No, Jugašima sigurno neće biti lako u paklenoj atmosferu Banjice. Inače, u 17.30 počeo je nogometni derbi Crvene zvezde i Partizana, a nakon te utakmice Grobari će se preseliti na bazen.

Domaći strateg, Darko Udovičić ima strašnu momčad. Vratili su se golman Soro i Vasović, Prlainović i Filipović su sjajni vanjski igrači, tu su još Bailey, Vujasinović, Avramović...

No, Jugaši se hrabre činjenicom da su u Jadranskoj ligi imali puno više teških utakmica i da bi to moglo biti ključno.

Mladost prvu utakmicu također igra u gostima

Druga naša momčad, zagrebačka Mladost prvu utakmicu također igra u gostima protiv Olympiakosa, a dvoboj je počeo u 19 sati. Obje naše momčadi nadaju se da mogu ponoviti prošlu godinu kad smo imali dva predstavnika na Final fouru. Dodatni motiv ove godine je što se završni turnir igra u Rijeci.

S.T.
Foto: Admir Buljubašić (Cropix)

Pročitajte više